Woonwensenonderzoek in Dongen

Foto:

Voelen inwoners zich thuis in Dongen? Is het een gemeente waar zij graag wonen? Bevalt de buurt en de woning? Of zijn inwoners op zoek naar andere woonruimte of een andere omgeving? De gemeente Dongen wil de woningmarkt graag zo goed mogelijk aan laten sluiten bij de wensen van inwoners. Om te weten wat die wensen zijn, begint in de week van 19 februari een groot woningbehoefteonderzoek.

Binnenkort ontvangen ruim 4.000 huishoudens in de gemeente Dongen een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een internetvragenlijst. Hoe dat in zijn werk gaat, staat in de uitnodigingsbrief. De adressen voor de uitnodigingen zijn willekeurig geselecteerd. Daarbij is rekening gehouden met een goede spreiding van adressen over de hele gemeente.

Regio
Het onderzoek naar woningbehoeften maakt deel uit van een regionaal onderzoek in de regio Hart van Brabant. Hiertoe behoren de gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg. Bureau SpringCo uit Rotterdam voert het onderzoek in opdracht van de regio uit.

Vervolg
Meedoen aan het onderzoek is belangrijk: met de antwoorden kan de gemeente bepalen of haar beleid op het gebied van wonen moet worden aangepast. Alle antwoorden worden uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld. In de zomer van 2018 worden de uitkomsten van het onderzoek bekend gemaakt via onder andere de gemeentelijke Informatiekrant, www.dongen.nl en de lokale en regionale media.

Reacties

article
93354
Voelen inwoners zich thuis in Dongen? Is het een gemeente waar zij graag wonen? Bevalt
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180212/woonwensenonderzoek-in-dongen/
2018-02-12T19:59:45+00:00
https://dongen.nieuws.nl/media/sites/88/2014/03/xiimsuoum7eche211gy1va325-gemeentehuis.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws