Vier nieuwe Commandeurs in het Peeënrijk

Foto:

In een gezellig Karrewiel in Dongen-Vaart zijn op vrijdag 9 februari Marianne Zwaans, Raymond van Oosterwijk Willem Vulto en John Blous benoemd tot Commandeur in de Orde van de Zilveren Pee. Peter Geven ontving deze prachtige onderscheiding eerder die avond tijdens het gehandicaptenbal uit handen van Prins Andreo LX!

Alle gelauwerde Peeën en Peeërin zijn carnavalsvierders in hart en nieren. Ze hebben allemaal hun sporen verdiend en bijgedragen aan het doel van stichting ‘de Peeënstekers’ namelijk de organisatie van het openbaar carnaval in het Peeënrijk.

En niet alleen werkzaamheden voor de stichting verrichtten deze kersverse commandeurs. Ook in de optocht, straotparade en JPV en tal van andere evenementen zijn deze duizendpoten tijdens carnaval te vinden.

Willem Vulto is in 2002 begonnen bij PPEM, waarna hij in 2005 is toegetreden tot stichting ‘de Peeënstekers’. Na diverse functies binnen de stichting heeft hij de laatste 4 jaar als adjudant van Prins Andreo LIII.

Peter Geven is al sinds 1975 lid van de Pretboys. Hij heeft al tal van evenementen georganiseerd maar zijn passie lag bij het gehandicaptenbal. Hij heeft dit 37 jaar gedaan.

Marian Zwaans is geen onbekende. Pee van ut jaor geweest, meelopen in de optocht, maar vooral boegbeeld van de Kinderkommissie. Dit jaar is ze al voor het 22e jaar lid van deze commissie.

Raymond van Oosterwijk, is begonnen bij CV Schuimsnuivers, waar hij nog steeds een actief lid is. In 2005 kwam hij samen met Willem Vulto bij stichting ‘de Peeënstekers’. Raymond heeft in veel commissies zitting gehad. Hij ontwikkelde de Peenavigator voor de commissie Straotparade en tussen 2008 en 2012 beheerde hij de financiën van de stichting.

John Blous is net als Raymond lid van CV Schuimsnuivers. En ook John is lid geweest van stichting ‘de Peeénstekers’. (2001-2006). John is erg handig en heeft veel van die creativiteit aan alle Peeën en Peeërinnen laten zien in de vorm van wagens voor Schuimsnuivers en de Kinderkommissie.

Naast deze hoge onderscheidingen werden er tal van andere lintjes uitgereikt vrijwilligers die zich om wat voor reden dan ook in hebben gezet voor het openbare carnaval in het Peeënrijk.

Met muziek van de Tosti Band werd het pracht start van carnaval 2018 in het Peeënrijk.

JPO’s
Eerder op vrijdagavond werden er drie Jeugdprinselijke onderscheidingen uitgereikt door Prins Dréke 43e en Prinses Femke.

Bram de Beer ontving zijn JPO voor zijn inzet voor de KinderKommissie. Vanaf 2008 is hij actief. Vooral het bouwen van de wagen is zijn ding met als liefhebberij het geluid op de wagen.

Ook Jan Schoenmakers is een echte bouwer van de wagen van de Kinderkommissie. Afgelopen jaar is een compleet nieuwe wagen gemaakt en Jan heeft hier heel veel tijd in gestoken en zijn bouwkennis overgebracht op de andere bouwers van de Kinderkommissie

Tot slot Jan van Dongen. Ook hij heeft net als Bram en Jan veel tijd gestoken in een nieuwe, veilige wagen van de Kinderkomissie.

Jeugdhofhouding kan dankzij de inzet van met name deze drie heren weer jaren veilig meerijden in de optochten door het Peeënrijk. Heren bedankt!


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen