Raad houdt voet bij stuk in kwestie VV Dongen

Foto:

De gemeenteraad was gisteren zeer ontstemd over de naar eigen zeggen ‘dreigende toon’ in een brief van de advocaat van Paridome B.V. over de verplaatsing van VV Dongen. In die brief wordt het College van B en W dringend verzocht het voorstel om niet met Paridome in zee te gaan, in te trekken.

Het College wordt in gespierde taal verweten de raad te hebben misleid en er wordt  een ‘schadeclaim’ van enkele miljoenen in het vooruitzicht gesteld. De gemeenteraad liet er zich niet door beïnvloeden en bleef standvastig bij haar standpunt: Paridome B.V biedt geen solide financiële basis voor de uitvoering van dit miljoenenproject.

Risico’s
Twee weken geleden liet de gemeenteraad eigenlijk al unaniem weten niet met Paridome in zee te willen. Een accountantsonderzoek naar de financiële positie van deze BV wees uit dat er teveel financiële risico’s kleven aan o.a. de financieringsconstructie van Paridome. VV Dongen op haar beurt bleef halsstarrig vasthouden dat voor hen alleen deze projectontwikkelaar met daaraan gekoppeld de locatie Beljaartlaan bespreekbaar was. Sommige partijen bestempelden deze houding toen al als ‘arrogant’. Maar de brief van de advocaat van Paidome B.V.  was voor de voltallige raad de druppel die de emmer deed overlopen.

Dreiging mag niet beloond worden
Mieke Breugelmans beet in felle bewoordingen het spits af  ‘De brief die wij hebben gehad was een regelrechte dreigbrief, bedoeld om ons van mening te laten veranderen. Ik loop al heel wat jaren mee in de politiek, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. En dan die dreiging met een schadeclaim van miljoenen euro’s. Is dat nu de manier om geld uit de zakken van de Dongenaren te kloppen? Dit is meer dan erg en dreiging mag nooit beloond worden.’ aldus Breugelmans.

Alle andere raadsfracties waren het volledig eens met haar opmerkingen over de dreigende toon in die brief. ‘Wij hebben die druk ook als niet prettig ervaren”, zei Eline van Boxtel van de PvdA. En Pieter Brooijmans van de VVD vond ‘de toonzetting in de brief onbegrijpelijk’. Wat daarvan het doel is, is ons onduidelijk’. ‘De taal in de brief is overduidelijk dreigend. Ik wil toch nog een oproep doen aan VV Dongen om niet de handdoek in de ring te gooien, maar die weer op te pakken. Paridome is geen partij om dit project uit te voeren’, voegde Martin Montens van het Democratisch Podium daar nog aan toe.

Volgens Rob Huijben van PRO Dongen was het na de brief overduidelijk dat de gemeente niet met zo’n partij in zee moet gaan. ‘Het is goed dat we deze partij buitenspel zetten’. CDA-woordvoerder André Vonk hoopte ‘dit nooit meer mee te maken. Er zijn hier alleen maar verliezers’.
René Jansen van de Volkspartij Dongen was ook bepaald niet blij met de ‘dreigende woorden’ in de brief. Maar hij zag toch nog een lichtpuntje. ‘Laten we het overleg voortzetten. De volgende stap is wat ons betreft de uitspraak van de leden van VV Dongen. En wij vinden dat daarbij alle locaties in beeld moeten blijven, ook nu Paridome uit beeld is.’

Door: Bernadette Klerx

Reacties

article
93107
De gemeenteraad was gisteren zeer ontstemd over de naar eigen zeggen ‘dreigende toon’ in een
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180209/raad-houdt-voet-bij-stuk-in-kwestie-vv-dongen/
2018-02-09T09:19:02+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2015/01/raadzaal2.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws