Schoolbesturen ’s Gravenmoer willen nieuwbouw op Sportpark

Foto:

Als het aan de schoolbesturen van De Wegwijzer en De Springplank ligt, komt er in ’s Gravenmoer een nieuw kindcentrum op de locatie Sportpark aan de Wielstraat. Volgens de schoolbesturen biedt de locatie Sportpark veel meer voordelen dan samenvoeging van de scholen en kindpartners op één van de twee huidige locaties van de scholen aan de Grutterijstraat. Het College heeft nog geen standpunt ingenomen. Zij wil eerst met alle betrokken partijen in gesprek over het draagvlak voor deze oplossing.

Eerder was onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van een kind- en dorpscentrum in het gebouw van De Geubel. Maar de uitkomst van dat onderzoek was teleurstellend. Er bleken allerlei praktische en inhoudelijke bezwaren te kleven aan de haalbaarheid van een IKC in De Geubel. Er moest dus een andere oplossing komen.

Voordelen
De schoolbesturen hebben nu aangegeven het liefst naar een nieuw gebouw op locatie Sportpark te willen. In een brief aan het College van B&W geven zij daarvoor een hele reeks argumenten aan.  Er is volop gelegenheid om samen te werken met de sportverenigingen die daar thuis zijn. Bijkomend voordeel is dat het sportpark ook intensiever gebruikt gaat worden dan nu het geval is.  Er zijn meer mogelijkheden om ’buiten’ les te geven en er is volop speelgelegenheid voor de kinderen

Tijdelijke huisvesting voor één van de twee scholen is niet nodig, zodat het beschikbare budget ook echt aan de realisatie van het kindcentrum kan worden besteed. De verkeers- en parkeerdruk in de Grutterijstraat, waar beide scholen nu gehuisvest zijn, kan worden aangepakt.

Draagvlak
Voor het College is het belangrijk om te weten of er bij alle betrokken partijen voldoende draagvlak is voor de locatie Sportpark. Ze heeft daarom de schoolbesturen gevraagd om bij ouders, medezeggenschapsraad en kinderopvang het draagvlak voor de locatie Sportpark te onderzoeken. De gemeente gaat dit dan doen bij het verenigingsleven, sportverenigingen en de Dorpsraad. De uitkomst van die gesprekken vormt de basis voor een nieuw voorstel.
Daarnaast wil het College ook grondig bekijken of een nieuw gebouw wel goed in te passen is op de locatie Sportpark. Dit in relatie tot de gebouwen die er al staan.  De verwachting is dat de gemeenteraad voor de zomervakantie een besluit kan nemen.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen