Info optochten Peeënrijk 2018

Foto:

Ook dit jaar trekken er met carnaval weer drie mooie optochten door ons schoon en onvolprezen Peeënrijk. De grote optocht en lampkesoptocht staan in het teken van het carnavalsmotto “We leere ut nie aaf!”. Het thema voor de Kinderoptocht is “Dreke gift’r ’n kleurke aon!”.

Intocht carnavalszaterdag
Op zaterdag 10 februari vindt de aftrap voor het zotte feest plaatst op het bordes van het gemeentehuis. Hier vindt om 14:00 uur de overdracht plaats van de sleutel door de burgemeester.

Na enig spektakel gaat de hofhouding met in zijn kielzog het college van Burgemeester en Wethouders richting de beeldengroep bij Winkk!. In de tuin voor villa Vredeoord wordt op symbolische wijze een worst aan de heilige Clara gegeven om zo goed weer tijdens de carnavalsdagen af te dwingen. Vervolgens zal de plaquette bij de beeldengroep worden onthuld door de “pretboys”. CV de Pretboys is dit jaar aan de plaquette toegevoegd in verband met hun 44 jarig bestaan. Na deze ceremonie is er aansluitend de buitengewone raodsvergadering voor genodigden in het Schouw.

Grote optocht
Op zondagmiddag 11 februari 2018 staat in het Peeënrijk de grote optocht op het programma. Een lange stoet van individuelen, groepen en wagens trekt dan door de straten van Dongen. Het wordt voor zowel de deelnemers als voor het publiek weer geweldig genieten!

De optocht start om 13:30 uur bij de rotonde van de Deken Batenburgstraat en gaat vervolgens via de St. Josephstraat, Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Tramstraat naar het Wilhelminaplein. Aansluitend vindt tot 19 uur de prijsuitreiking plaats op het Wilhelminaplein. Op het plein wordt gezorgd voor diverse gelegenheden om iets te kunnen drinken en/of eten.

Kinderoptocht
Maak jij iets leuks voor de optocht op school, dan kun je daarmee natuurlijk ook meedoen aan de kinderoptocht op maandag. Vergeet je echter niet in te schrijven!

De route trekt om 13:30 uur vanaf het Wilhelminaplein, via de Tramstraat, Kardinaal van Rossumsstraat, Hoge Ham tot aan de Dr. Willem Dreeslaan. Na afloop van de kinderoptocht zal Prins Dreke de 43ste samen met zijn Prinses Femke alle prijswinnaars bekend maken in café – zalencentrum De Viersprong.

Lampkesoptocht
Dinsdagavond is het weer volop spektakel in het Peeënrijk tijdens de lampkesoptocht. De straatverlichting wordt gedoofd en de deelnemers aan de optochten voegen met verlichting een extra dimensie toe aan hun prachtige creaties. Ook dit jaar zal een prachtig verlichte stoet weer voorbijtrekken aan het massaal toegestroomde publiek uit ons Peeënrijk en ver daarbuiten.

De lampkesoptocht start dinsdag 13 februari om 20:00u vanuit de St. Josephstraat ter hoogte van de torenspits en trekt door de Hoge Ham, Gasthuisstraat, Kardinaal van Rossumsstraat en Tramstraat tot aan de kruising met de Wilhelminastraat. Aansluitend op de lampkesoptocht wordt het traditionele pee verbranden gehouden op het Wilhelminaplein. Parkeergelegenheid tijdens de lampkesoptocht kunt u vinden op de parkeerplaatsen van de Jumbo en voetbalvereniging Dongen aan de Mgr. Schaepmanlaan of bij verpleeghuis de Volckaert aan de Dongepark 1.

Woont of werkt u langs de route van de lampkesoptocht? Wilt u dan uw verlichting op dinsdagavond doven. Daarmee wordt de lampkesoptocht een nog groter spektakel!

Hulp gezocht!
We zijn nog steeds dringend op zoek naar verkeersregelaars voor de grote optocht op zondag 11 februari 2018. Kun je ons helpen of weet je nog iemand die we hiervoor kunnen benaderen? Laat het ons dan weten via [email protected].

Kort samengevat..
Grote optocht – Zondag 11 februari
Opstellen 13:00 uur – Aanvang 13:30 uur
Aansluitend prijsuitreiking op het Wilhelminaplein

Kinderoptocht – Maandag 12 februari
Aanvang 13:30 uur
Aansluitend prijsuitreiking in Café – zalencentrum De Viersprong

Lampkesoptocht – Dinsdag 13 februari
Aanvang 20:00 uur
Aansluitend Peeverbranding op het Wilhelminapl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen