Een reactie van een Gentleman…

Foto:

Onderstaande reactie ontving dongen.nieuws.nl van Jesse Verbunt (22), voorzitter Gentlemen of Dongen, op het bericht ‘Raad vraagt extra aandacht voor Carnaval voor jongeren’ (https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180129/raad-vraagt-extra-aandacht-carnaval-jongeren/) van 29 januari 2018.

Met een glimlach las ik de kop van het artikel ‘Raad vraagt extra aandacht voor Carnaval voor jongeren’, eindelijk wordt er in de media iets vermeld over een uitdaging waar wij als Gentlemen of Dongen, en eerder als Selects Events en Dikke Lol Geen Bier in de Heeren van Dongen, al jaren mee bezig waren. De jeugd in Dongen, een ondergeschoven kindje, zou meer te doen moeten krijgen met Carnaval. Wij zijn dan als organisatie al blij met de subsidie die wij van de gemeente ontvangen voor het mede mogelijk maken van dit geweldige feest, maar aandacht van de Raad zou alleen maar positief kunnen werken voor ons, en daarmee de betreffende jeugd in Dongen. We kunnen namelijk ook voor deze groep echt iets betekenen. Echter is de timing, een goede twee weken voor carnaval, natuurlijk een beetje aan de late kant, wat misschien wel iets met 21 maart (de datum van de gemeenteraadsverkiezingen, red.) te maken kan hebben, maar dat laat ik verder in het midden.

Als een ‘Gentleman of Dongen’ snap ik de zorgen om de 16 en 17 jarigen binnen de gemeente, echter blijven de Gentlemen van mening dat je gezelligheid zelf maakt, het wordt al een stuk gezelliger als je met een hele groep komt. Daarnaast biedt de Gentlemen een prachtige zaal en een line-up die je zo op een willekeurig festival kan wegzetten. Het is dan ook mooi dat we het eerste telefoontje al gehad hebben met de vraag of 17 jarigen ook welkom zijn. En het antwoord is een volmondig ja!

Ik heb begrip voor de kroegen in Dongen die hun deurbeleid hebben aangepast. Met de huidige wetgeving wordt er ook een te grote taak en last op de horeca gelegd, een combinatie van jongeren die graag een alcoholisch drankje willen bemachtigen en het voorkomen daarvan als verantwoordelijkheid van de kroegen. Het is dan ook vrij simpel; voor de jongeren die onder de 18 aan de alcohol willen gaan, kunnen wij niets betekenen, voor de jongeren die gewoon willen carnavallen natuurlijk wel. De Gentlemen of Dongen opent de deuren dit jaar dan ook voor alle jongeren op het voorgezet onderwijs en vervolgopleidingen! Daarnaast sluit ik het dan ook niet uit dat de huidige situatie gaat zorgen voor veranderingen in het beleid van onze organisatie voor de toekomst.

Het feit dat Burgemeester Starmans aangaf zo snel mogelijk om tafel te willen met betrokken partijen juichen wij dan ook alleen maar toe. Ja, wij vinden ook dat er iets moet veranderen. Echter is het jammer dat er alleen maar gesproken wordt over Horeca Dongen en Stichting Donckhuys. Het lijkt mij dat ook de Gentlemen of Dongen na jaren van inspanning en als organisator van hèt alcoholvrije concept voor de jeugd in Dongen een stoel aan die tafel kan vullen. Wij staan voor een inclusief feest en willen graag een constructieve rol hebben in het aanpakken van het probleem dat de gemoederen sinds dit seizoen – lees: al jaren – de gemoederen bezig houdt.

Wij hopen dan ook een uitnodiging van de Gemeente te ontvangen en onze kennis en ervaringen nog meer voor Dongen in te zetten! Voor meer informatie verwijs ik naar onze website www.gentlemenofdongen.nl

Met vriendelijke groet,

Jesse Verbunt
Voorzitter Gentlemen of Dongen

PS.
Heb je nu zo iets van: JA! Daar moet ik bij zijn (klik hier voor de events met line up https://www.facebook.com/pg/gentlemenofdongen/events/?ref=page_internal)? Kaarten zijn tot 6 februari in de voorverkoop voor slechts €4.50 via www.gentlemenofdongen.nl/kaarten, verder is het natuurlijk de moeite waard om te melden dat alle consumpties, zelfs onze limited alcoholvrije cocktails, slechts €1.00 kosten.
Heb je nog vragen neem dan contact met ons op via Instagram, Snapchat, Facebook of [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen