Cambreur al 11 jaar tweetalig

Foto:

Goede vwo-leerlingen hebben de luxe om te kunnen kiezen. Met de invoering van tweetalig onderwijs is er een modern alternatief voor de klassieke gymnasiumopleiding. In plaats van vorming in klassieke talen en cultuur biedt tweetalig onderwijs een breed internationaal programma aan en levert leerlingen af die het Engels op near-native niveau beheersen. Daarmee hebben ze meer kans om door te stromen naar de universitaire opleiding van hun voorkeur.

Tweetalig havo biedt een echte plus
In juli zijn de eerste tweetalige havoleerlingen op het Cambreur College geslaagd. Ook havoleerlingen bewegen zich in het hoger onderwijs en in hun beroepenveld steeds meer in een internationale omgeving. Bovendien zijn havoleerlingen over het algemeen jongeren die leren door gewoon te doén.

TTO of ‘versterkt Engels’?
Versterkt Engels (het toewerken naar een Cambridge-examen) is zeker waardevol, maar mist de breedte van het TTO-onderwijs en de internationale component. “Het tweetalige programma is zeker aantrekkelijk. Maar het is ook een echte uitdaging: meer projecten, meer presentaties, Engels als voertaal in de meeste lessen en pittige opdrachten naar aanleiding van reizen en uitwisselingen”, reageert Madelief van der Koogh. “Als je voldoende drive en doorzettingsvermogen hebt, is het een mooie opleiding.”

Uitwisseling met India, Tsjechië of Italië
Een week lang te gast in een ander gezin, in een andere cultuur. Een indrukwekkende ervaring.

 

 

York voor brugklassers
Een eerste ervaring in het Britse York: je Engels in de praktijk gebruiken.

Model United Nations in Athene
Keihard werken, voorstellen voorbereiden, presenteren. De beste buitenlandervaring!

Open Dag: 24 januari 2018
Op woensdag 24 januari staan de deuren van het Cambreur College wagenwijd open. Van 16.00 tot 20.00 uur laten onze leerlingen graag zien wat zij tijdens lessen, bij excursies, uitwisselingen, projecten, bezinningsdagen en reizen leren. Op het hoofdgebouw presenteren zich de havo, het vwo en natuurlijk ook de tweetalige afdeling. Gebouw B ontvangt leerlingen die meer voelen voor de praktische opleidingen basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Aan de Bolkensteeg staat het mavoteam klaar om toekomstige mavoleerlingen te ontvangen. Je bent welkom, heel erg welkom!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen