Praktisch ingestelde mavoleerling heeft thuishonk aan Bolkensteeg

Foto:

In een paar maanden tijd is het oude Junior College aan de Bolkensteeg echt hét mavogebouw geworden. Vorig schooljaar onderging het pand een flinke make-over, inmiddels is het in ‘bezit’ genomen door de volledige mavoafdeling van het Cambreur College.

Teamleider Danilo Verus: “We hebben een hecht team, er is veel structuur en de lijntjes zijn kort. Dit jaar herbergt het mavogebouw 330 leerlingen die écht worden gezien. Iedereen kent elkaar en er heerst een vriendelijke en toegankelijke sfeer.’’ Conciërge Eric Welling zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Hij bewaakt de sfeer en zorgt daarbij succesvol voor het gebouw en zijn inwoners.

Dienstverlening & Producten
Bij D&P word je getraind in 21century skills: websites bouwen, programmeren, robotica, een begroting maken of werken met een 3D-printer. Vaardigheden als zelfstandig werken, plannen en ondernemen maken van onze leerlingen flexibele burgers die op vele plaatsen inzetbaar zijn,’’ aldus docent Sherwin Pedro, de lievelingsdocent van Lisa Hop.

Winterfair
Onze praktisch ingestelde mavoleerlingen organiseerden in november samen met hun docenten een Winterfair. Het werd een grandioos succes: van de opbrengst konden 150 boodschappentassen gevuld worden, die via de Voedselbank in goede handen vielen. Dit initiatief smaakt naar meer!

Restyling gebouw
Vorig schooljaar is er hard gewerkt aan de uitstraling en functionaliteit van het karakteristieke schoolgebouw.

Open Dag: 24 januari 2018
Op woensdag 24 januari staan de deuren van het Cambreur College wagenwijd open. Van 16.00 tot 20.00 uur laten onze leerlingen graag zien wat zij tijdens lessen, bij excursies, uitwisselingen, projecten, bezinningsdagen en reizen leren. Op het hoofdgebouw presenteren zich de havo, het vwo en natuurlijk ook de tweetalige afdeling. Gebouw B ontvangt leerlingen die meer voelen voor de praktische opleidingen basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Aan de Bolkensteeg staat het mavoteam klaar om toekomstige mavoleerlingen te ontvangen. Je bent welkom, heel erg welkom!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen