Hofkapel De Peeënstaampers 2.0 van start

Foto:

Veel carnavalsvierders herinneren het zich nog als de dag van gisteren: vier klappen op de grote trom, gevolgd door zestien maten op de kleine trom waarna de zaal zich op de tonen van de THB mars langzaam vult met de hofkapel, de leden van de hofhouding en als laatste Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Andreo..

Tot zo’n jaar of tien geleden was deze hofkapel een onlosmakelijk verbonden met de hofhouding van Prins Andreo. De Peeënstaampers zorgden vijf dagen lang met een vaste bezetting voor de muzikale ondersteuning van de hofhouding. Dennis Ariëns en Roy Hoevenaars, beiden lid van de huidige Raad van Elf en met hun muzikale achtergrond ook lid van de commissie kapellen hebben er de afgelopen tijd hard aan gewerkt om die ‘goeie ouwe tijd’ in de toekomst weer te laten herleven. “Wij als stichting vinden het jammer dat jaren geleden het besluit is genomen om te stoppen met de Hofkapel” vertelt Dennis, die het fenomeen hofkapel vanaf zijn geboorte meegekregen heeft. Vader Gijs was vele jaren een prominent lid van de toenmalige Peeënstaampers.

Dennis en Roy plaatsten eind 2017 enkele oproepen in de lokale media voor muzikanten, met als doel voorzichtig de eerste stappen te zetten op weg naar een nieuwe hofkapel. De oproep had succes, want afgelopen donderdag waren al zo’n 15 muzikanten aanwezig bij de eerste repetitie van Hofkapel De Peeënstaampers 2.0. in Café Zalencentrum De Viersprong. Natuurlijk was dongen.nieuws.nl erbij om hen vast te leggen op de gevoelige plaat

Het is de bedoeling dat de nieuw te vormen hofkapel Prins Andreo en zijn gevolg tijdens het komende carnaval twee dagen gaan begeleiden. “Daarbij denken we aan de zaterdag en dinsdag met carnaval. Er is voor deze twee dagen gekozen omdat de hofkapel dan de aftrap van carnaval mee maakt en ook carnaval mee eindigt door het Peeënlied te spelen tijdens de verbranding van manneke Pee”” aldus Dennis.”En natuurlijk zorgen wij tijdens die twee dagen voor de maaltijden en een gezellige afsluiting van carnaval 2018.”

“Komend jaar starten we dus met 2 dagen en na carnaval zullen we dit evalueren en hopelijk doorzetten naar de komende jaren.” vervolgt Roy. “Maar vooral ook uitbreiden. Onze visie is om over een aantal jaar weer een eigen hofkapel te hebben. Komende jaren willen gaan uitbreiden zodat we tijdens de diverse voorevenementen en carnaval een eigen hofkapel hebben”

Mocht je na het lezen van dit artikel zin krijgen om je als muzikant aan te sluiten bij deze nieuwe hofkapel., neem even contact op met Dennis Ariëns (06-51074949) of Roy Hoevenaars (06-15900498).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen