Soepel van Cambreurhavo naar het hbo

Foto:

HACO staat voor ‘havisten competent naar het hoger beroepsonderwijs’. Bij dit vak dat vanaf leerjaar 3 op de lessentabel staat bereiden de leerlingen zich voor op hun profielkeuze en op de keuze van hun vervolgopleiding. Maar dat niet alleen: in webquests oefenen zij de vaardigheden die in het hbo zo belangrijk zijn.

Ze moeten informatie verzamelen, onderzoek doen, solliciteren en stage lopen, leren presenteren, reflecteren en in groepjes samenwerken. Initiatiefnemer Ton Sprangers is verheugd dat uit cijfers blijkt dat de Cambreurleerlingen daadwerkelijk aantoonbaar profijt hebben van dit bijzondere vak. Zij behalen eerder hun propedeuse en hebben eerder hun hbo-diploma op zak.

DENKEN EN DOEN passende slogan voor de havoleerling
“De typische havoleerling wil het liefst zo snel mogelijk aan de slag”, geeft teamleider Cindy Schade aan, “wij leren ze dat ze eerst een plan moeten maken, goed moeten nadenken en dan pas de volgende stap moeten zetten“. Als oud-havoleerling van de school weet zij precies, waar ze het over heeft. Ze heeft een enthousiast team dat actief met de leerlingen aan de slag gaat en met succes: al jarenlang is het slagingspercentage van de Cambreurhavo hoger dan landelijk en zijn de doorstroomcijfers goed. Havo 3-leerling Maïder heeft het op haar school prima naar de zin: “We hebben veel lol samen; we zijn eigenlijk één grote familie.”

Maquetteproject
Eerst de opdracht lezen, dan nadenken, schetsen maken en tot een definitief ontwerp komen en daarna samen het project met veel fantasie bouwen.
Excursie Rotterdam voor havo2
Een interessante stad verkennen, overnachten in de Kubuswoningen, de havens bezoeken en bouwen aan een goede groep, dat zijn de ingrediënten van de Rotterdamexcursie.
Haco
Docente Karlijn Vlaardingerbroek aan het werk tijdens een hacoles, waarin leerlingen met hun eigen webquest aan de slag zijn.

Open Dag: 24 januari 2018
Op woensdag 24 januari staan de deuren van het Cambreur College wagenwijd open. Van 16.00 tot 20.00 uur laten onze leerlingen graag zien wat zij tijdens lessen, bij excursies, uitwisselingen, projecten, bezinningsdagen en reizen leren. Op het hoofdgebouw presenteren zich de havo, het vwo en natuurlijk ook de tweetalige afdeling. Gebouw B ontvangt leerlingen die meer voelen voor de praktische opleidingen basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Aan de Bolkensteeg staat het mavoteam klaar om toekomstige mavoleerlingen te ontvangen. Je bent welkom, heel erg welkom!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen