Het voorbereidend mbo is voor doeners

Foto:

Ben jij een echte doener? Dan is het voorbereidend mbo op gebouw B van het Cambreur College echt iets voor jou! Gebouw B telt rond de 260 leerlingen en iedereen kent er iedereen. Het heeft een eigen hecht en enthousiast team. Tijdens de opleiding is veel ruimte voor de praktijk.

Naast alle algemene vakken krijg je ook lessen over verkoop, mode en design, grafische vormgeving, uiterlijke verzorging, zorg en (re)creatieve activiteiten. Je leert bovendien veel over voeding en het bereiden van maaltijden. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer over onze opleiding weten? Dan ontvangen we je graag op onze open dag!

Profielrichting Service, Welzijn en Sport.
Vorig jaar verzorgden derdejaarsleerlingen van gebouw B onder leiding van docent Robin van Sunten gymlessen voor basisschool de Noorderpoort. Vanaf dit schooljaar biedt het vmbo haar leerlingen de profielrichting Service, Welzijn en Sport aan. Leerlingen die voor deze richting kiezen, hebben een fikse voorsprong: zij kunnen drempelloos doorstromen naar de ROC-opleiding Sport & Bewegen in Tilburg.

Sijmen Doorakkers is de allereerste die deze stap mag zetten. Hij geeft aan: “Op het vmbo werken enthousiaste docenten met liefde voor hun vak mede dankzij hen doe ik nu al ervaring op voor mijn vervolgopleiding op het mbo. Van Sunten: “Leerlingen die een sportopleiding volgen zullen wellicht niet allemaal in de sportwereld terecht komen, maar vooral door de ontwikkelde competenties: presenteren, samenwerken en organiseren zijn ze zeer geliefd op de arbeidsmarkt.”

Toppers van B geven zelf gymles
Een typische win-winsituatie: Leerlingen van de basisschool maken kennis met het voortgezet onderwijs, leerlingen van het voortgezet onderwijs brengen het geleerde in de praktijk.

Verwendagen
Leerlingen leggen regelmatig ouderen in de watten met lekker eten, een manicure, een massage of een gezichtsbehandeling. Mevrouw Van Dijk na zo’n heerlijke middag “Ik zou mijn kleinkinderen meteen naar deze school sturen.”

CKV
Groene en blauwe dolfijnen duiken uit het gras omhoog en verdwijnen weer. Weer een creatie van docent Peter Nuijten en zijn leerlingen voor het vak CKV.

Open Dag: 24 januari 2018
Op woensdag 24 januari staan de deuren van het Cambreur College wagenwijd open. Van 16.00 tot 20.00 uur laten onze leerlingen graag zien wat zij tijdens lessen, bij excursies, uitwisselingen, projecten, bezinningsdagen en reizen leren. Op het hoofdgebouw presenteren zich de havo, het vwo en natuurlijk ook de tweetalige afdeling. Gebouw B ontvangt leerlingen die meer voelen voor de praktische opleidingen basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Aan de Bolkensteeg staat het mavoteam klaar om toekomstige mavoleerlingen te ontvangen. Je bent welkom, heel erg welkom!

Reacties