Hoog bezoek voor diamanten paar van Kruijsbergen – Geerts

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Het was groot feest met hoog bezoek dinsdagmiddag op de Volckaert. Het echtpaar Toon van Kruijsbergen en Annie van Kruijsbergen Geerts vierde het feit dat zij elkaar 60 jaar geleden het jawoord gaven. Burgemeester Marina Starmans was er om het diamanten paar te feliciteren en te verblijden met een enorme taart. Daarnaast kreeg het echtpaar een verrassingsbezoek van een fakir uit de Efteling.

De familie had een wens ingestuurd naar het pretpark omdat de bruidegom daar 60 jaar geleden bij de bouw van ‘De vliegende fakir’ zijn trouwring was kwijtgeraakt. Toon en Annie waren toen pas een paar weken getrouwd. De trouwring is later nooit meer gevonden. Toen de familie zag dat  de attractie dit jaar gerenoveerd wordt en dat men ook een wens in kon sturen was de connectie snel gemaakt. De trouwring werd  bij deze renovatie helaas niet teruggevonden maar de fakir zelf kwam graag naar Dongen om het paar te feliciteren. 

Toon van Kruijsbergen en Annie van Kruijsbergen Geerts trouwden op 16 januari. Ze ontmoetten elkaar op de kermis in Gilze, waar op het matinee de Heidevelders speelden. Dus daar was de gezelligheid van live muziek en  kon gedanst worden. Genoeg reden voor Annie en haar vriendinnen om daar vanuit Dongen een kijkje te gaan nemen. Of het nu in een zaal was of op de kermis zelf blijft in het midden, maar de jonge god Toon en Annie ontmoetten elkaar en ze zouden elkaar nooit meer loslaten. Na een paar jaar op en neer gefietst te hebben werd er een bruiloft gevierd in het pittoreske Dongen.

Toon en Annie woonden in de beginjaren van hun huwelijk  in Tilburg.  Een in de binnenstad en daar na in de nieuwe wijk Het Zand. Daar werden ook een zoon en dochter geboren. Maar de heimwee naar Dongen van Annie nog steeds zo groot dat er een driehoeksruil plaats vond met een familie die de moeder van Dongen dongen naar Tilburg wilde halen.

Zo kwam het dat de chauffeur Toon en de coupeuse Annie in Dongen konden gaan wonen. Ze vonden een huis In de Oude Baan waar ze meer dan 50 jaar gewoond hebben. Het was in die begintijd dat vrienden uit Tilburg het gezin wel eens op wilden gaan zoeken. Ze vroegen aan een man die in die straat in zijn tuin bezig was waar de familie van Kruijsbergen woonde. “Nou” zei de man, “in heel de Oude Baan woont geen Van Kruijsbergen hoor. Vraag het maar aan de bakker daar.” De bakker kwam eerst met het zelfde antwoord: geen van Kruijsbergen in de Oude Baan! “Maar” vroeg de bakker “hoe heet zijn vrouw dan”. “”Die heet Annnie Geerts” was het antwoordvan de famile. “Oh” zei de bakker toen “dat is naast die man daar die in z`n tuin bezig is.” De gasten uit Tilburg liepen weer terug en belden aan naast de tuinierende man. De deur ging open en er werd “ha Toon” geroepen. Waarop de buurman zei “Dat heb ik nooit geweten dat jij en Annie van achternaam van Kruijsbergen heetten.”

Ondertussen wonen Toon en Annie in een aanleunwoning, zijn de kinderen het huis uit getrouwd en zijn er ook al kleinkinderen en achterkleinkinderen. Samen werd dinsdag een mooi en gezellig feest gevierd.

Foto’s : Jan Stads | Pix4Profs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen