Vwo Cambreur is top!

Foto:

Onder leiding van teamleider Bram Thielen heeft de vwo-afdeling van het Cambreur zich ontwikkeld tot een opleiding die er in alle opzichten wezen mag. De examencijfers laten zien dat de school bij de betere scholen van Nederland hoort. Afgelopen jaar had bij wiskunde zelfs maar 3% van de Nederlandse gymnasium- en atheneumafdelingen een hogere score.

Niet alleen de cijfers zijn uitstekend, maar ook de tevredenheid onder de leerlingen is groot. Stijn Sips uit vwo5 heeft hier een verklaring voor: “Het Cambreur heeft een goed docententeam en het contact tussen leerkrachten en leerlingen is prima. Bovendien krijgen we meer dan voldoende mogelijkheden om naast onze lessen nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Plusprogramma entreebewijs voor vervolgopleiding
Voor een universitaire studie heb je in principe een vwo-diploma nodig. Mooie cijfers vergroten je kans om aangenomen te worden. Maar dit is tegenwoordig niet voldoende. Universiteiten kijken bij hun selectie ook waarin aankomend studenten zich onderscheiden van de rest. Daarom biedt het Cambreur excellerende leerlingen extra kansen.

De uitwisseling naar India en de deelname aan een internationale Model United Nations (een VN- congres voor jongeren) zijn hier goede voorbeelden van. Regelmatig horen we van oud-leerlingen dat hun deelname aan deze projecten doorslaggevend is geweest bij de selectie. Hierdoor bemachtigden zij het felbegeerde startbewijs voor hun vervolgopleiding.

Cambridge, DELF en Goethe
Uit vrije wil een extra les Engels, Frans of Duits volgen? Op uitnodiging van de talendocenten in de bovenbouw mogen leerlingen deelnemen aan Cambridge-Engels, DELF-Frans en/of Goethe-Duits.

Explorationproject Spaans
Wil je je onderscheiden? Dat kan. Het Cambreur heeft cursussen Spaans, Dutch Design, filosofie en mini Model United Nations in de aanbieding.

Cambreur heeft succesvol lagerhuisteam
Michelle Gagliardi leidt het lagerhuisteam dat niet alleen met plaatselijke of landelijke politici in debat gaat, maar ook in het provinciehuis successen viert.

CIA
Het hele jaar door is leerlingvereniging CIA in actie. De CIA- leden staan garant voor activiteiten als het jaarlijkse schoolfeest, de rozenactie en het gala.

Open Dag: 24 januari 2018
Op woensdag 24 januari staan de deuren van het Cambreur College wagenwijd open. Van 16.00 tot 20.00 uur laten onze leerlingen graag zien wat zij tijdens lessen, bij excursies, uitwisselingen, projecten, bezinningsdagen en reizen leren. Op het hoofdgebouw presenteren zich de havo, het vwo en natuurlijk ook de tweetalige afdeling. Gebouw B ontvangt leerlingen die meer voelen voor de praktische opleidingen basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Aan de Bolkensteeg staat het mavoteam klaar om toekomstige mavoleerlingen te ontvangen. Je bent welkom, heel erg welkom!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen