Kroeta terug in de Gouden Leeuw

Foto:

20 Januari is het weer zover. Dan staat Kroeta en de Gaskachels weer op het podium van café de Gouden Leeuw. Eind 2016 stonden de oude rockers voor het laatst in Dongen op het podium ter gelegenheid van hun 33 jarig jubileum. Samen met special guests werd het dak er bijna afblazen.

Onderhand is de kick ass coverband Kroeta en de Gaskachels een groter begrip in Dongen dan de legende Kroeta zelf. Al jaren staan de oude rockers met elkaar op het podium. Genoeg andere dingen ernaast, maar Kroeta is toch ons thuis. “We spelen alleen maar nummers waar we zelf helemaal blij van worden. Als wij er al niet blij van worden kun je dat ook niet van je publiek verwachten” zegt Ron Pijnenburg, bassist van de band. Het gaat dan ook elke keer los als de mannen van Kroeta op het podium staan. “We krijgen keer op keer weer te horen dat ons publiek ziet dat we er ontzettend veel plezier erin hebben”.

Natuurlijk staan oude rockers van Thin Lizzy, AC/DC en Van Halen stevig op de setlijst van Kroeta en de Gaskachels. Maar ook wat minder voor de hand liggende oude krakers worden in een Kroeta jasje gegoten. Zo is de band trots op hun originele uitvoeringen van Nutbush City Limits van Tina Turner en Sunshine of Your Love van the Cream.

20 januari dus afspraak bij café de Gouden Leeuw voor een avondje onvervalst rocken en meebrullen met oude krakers. De zaal gaat open om 21 uur en de band trapt om 22 uur op de het gaspedaal.

Kroeta bestaat uit:

Leon van der Horst, gitaar

Wilco Nooijens, zang

Ron Pijnenburg , basgitaar

Martin Paans, gitaar

Peter van den Reijen, drums

Reacties