RODL uit Rijen winnaar sfeervolle Straotparade 2018

Zondagmiddag om 13.15 uur werd het startsein gegeven voor alweer de 39e editie van de Dongense Straotparade. Het weer was perfect voor dit evenement. Ondanks dat het fris aanvoelde is het de hele middag droog gebleven en voor het grootste deel liet de zon zich uitbundig zien..

Maar liefst 21 kapellen en 19 verenigingen trokken door de straten van het schôn en onvolprezen Peeënrijk om er weer een grandioos muziekspektakel van te maken. Rond 18.15 uur vond in een gezellig volgepakte Viersprong  de prijsuitreiking plaats.

Ook de leden van de Jeugdhofhouding liepen samen met hun jeugdhofkapel WOW liepen een eigen route tijdens de Straotparade. Het was uiteindelijk kapel RODL uit Rijen die zich voor het tweede achtereenvolgende jaar “Brabants Midwinterkampioen 2018” mag noemen. De Vrije Tijdrekkers uit Dongen eindigden als tweede. De derde plaats was voor Mays Kabaol.  Het fust bier voor de winnaar in de Leutklasse was voor Eige-wijs. Zij waren het meest gelukkig in de loterij.

HV Dongen won bij de verenigingen in de wedstrijdklasse  en mocht de felbegeerde “Wijsneuzenwisseltrofee” in ontvangst nemen. ZV De Vennen werd tweede en de Begaojers derde.

De Dwaollichjes gingen in de leutklasse voor de verenigingen met de fles Schrobbelèr naar huis. Danielle Ketels heeft dit jaar de “Gouwe Fluit” in ontvangst mogen nemen, en gaat komend jaar door het leven als “Straotparadebegeleider van ut jaor”. Er was dit jaar voor het eerst een prijs voor de band die ook in de straten het beste van zich liet horen. De ladykantjes uit Oosteind gingen er met deze prijs vandoor.

Bekijk een sfeerreportage in de fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen