Paridome: “De gemeente negeert de voorkeur van VV Dongen”

Foto: PvH Vastgoed

In de eerste week van januari heeft de gemeente Dongen een gesprek gehad met Paridome Vastgoed BV (de rechtsopvolger van PVH Vastgoed BV). Inmiddels heeft het College aangegeven dat zij ook na dat gesprek bij haar conclusie blijft dat er geen solide basis is voor een nader uitwerkingstraject van de plannen van Paridome Vastgoed BV. Het College vraagt aan de gemeenteraad om deze conclusie over te nemen.

Paul van Heteren van projectontwikkelaar Paridome B.V. is boos: “Dat betekent dat Paridome nu geen kans meer krijgt om dit project te realiseren. Het gesprek met de gemeente heeft tot niets geleid. We zijn buitenspel gezet . Maar ik wil wel even het volgende duidelijk maken: Paridome heeft de grond, Paridome heeft een plan en Paridome heeft de financiële middelen om dat plan ten uitvoer te brengen. Paridome is de enige die het plan op die locatie kan realiseren. De gemeente negeert de wens van VV Dongen voor een sportpark aan de Beljaartlaan en dat is een kwalijke zaak want de gemeente heeft eerder aangegeven dat deze voorkeur leidend zou zijn.”

Ook Angela Jansens, voorzitter van VV Dongen, is erg teleurgesteld over het standpunt van het College: “we moeten nu natuurlijk eerst de beslissing van de gemeenteraad afwachten, maar dit komt hard aan. We hebben de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in deze kwestie. Er is inderdaad altijd door het College aangegeven, dat de voorkeur van VV Dongen zwaar meegewogen zou worden. Voor ons was er één goede optie, het plan van PVH Vastgoed aan de Beljaartaan, en de leden van VV Dongen hebben zich ook uitgesproken voor dat plan. Nu lijkt dat van tafel te worden geveegd en dat vinden wij erg zuur.”

Reacties

article
91160
In de eerste week van januari heeft de gemeente Dongen een gesprek gehad met Paridome
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180112/paridome-gemeente-negeert-voorkeur-vv-dongen/
2018-01-12T14:45:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/06/21140802/vvdongennieuw3.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws, Sport