Mevrouw C.W. van Dongen-de Jong 100 jaar

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Groot feest in de Rijensestraatweg deze week. Mevrouw C.W. van Dongen-de Jong heeft de bijzondere leeftijd van 100 jaar bereikt en daar mag natuurlijk gerust even bij worden stil gestaan.

Burgemeester Starmans ging mevrouw van Dongen eerder deze week feliciteren met in haar kielzog bakker Pim Filius die voor deze gelegenheid een prachtige taart met afbeelding van de jarige had geprepareerd.

Mevrouw woont nog zelfstandig en met ‘een beetje hulp’ van binnen en buiten de familie gaat dat nog helemaal goed. Mevrouw woont nog op ongeveer dezelfde plek als waar ze eens met haar man een boerderij hadden. Daar zijn ook hun zeven kinderen opgegroeid, die haar een en talrijk nageslacht gaven. Bij elkaar zijn er nu 73 kinderen , klein- en achterkleinkinderen. Mevr. van Dongen kent de kleinkinderenĀ  allemaal bij naam., en ook bij een deel van de achterkleinkinderen is dat nog steeds het geval.

Het was een gezellige drukte deze ochtend in haar gezellige woonkamer. Zij zelf declameerde nog een lang vers helemaal uit haar hoofd. Een van haar hobby’s. Ze puzzelt nog met behulp van grote letters en isĀ  ook vocaal helemaal top. Ze heeft die geoefende stem veel gebruikt als prachtige sopraan in diverse koren.

Met dank aan: Piet Eelants/ dongenhomespot

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Reacties

article
91135
Groot feest in de Rijensestraatweg deze week. Mevrouw C.W. van Dongen-de Jong heeft de bijzondere
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180111/mevrouw-c-w-dongen-jong-100-jaar/
2018-01-11T14:43:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/01/11143538/mwvandongen.jpg
Nieuws