Wethouder Panis: ‘Vernieuwde Gaasjes is verrijking voor Dongen-Vaart’

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Met het doorknippen van een rood lint heeft wethouder Piet Panis van Sportzaken de volledig gerenoveerde sporthal De Gaasjes in Dongen- Vaart officieel heropend.

Meteen daarna namen enthousiaste leerlingen van basisschool St. Agnes de nieuwe sportzaal in gebruik met een demonstratie free-running. De belangstelling voor de heropening was massaal. ‘Het hele dorp is zowat uitgelopen voor deze heropening’, zo stelde wethouder Panis in zijn toespraak verheugd vast. ‘Het is ook een mooie dag vandaag. Wij zijn echt apetrots op het resultaat. De vernieuwde Gaasjes is echt een verrijking voor Dongen-Vaart’.

Van weiland tot sportcomplex
De wethouder blikte in zijn toespraak nog even terug op het ontstaan van De Gaasjes midden jaren ’80. ‘Mensen van mijn leeftijd herinneren zich misschien nog wel dat hier toen een weiland lag. Dat werd vervolgens een voetbalveld en daar moesten toen twee kleedkamers voor bijgebouwd worden. Het was allemaal heel armoedig. Toen kwam het idee om er een sportzaal bij te bouwen. De hele omgeving van de zaal kwam vervolgens in het teken te staan van sport, spel en ontspanning. De drie jeu de boulesbanen zijn daar een voorbeeld van’.

Veel aandacht voor energie en duurzaamheid
Maar er is sinds die jaren ’80 veel veranderd. De Gaasjes begon gebreken te vertonen en voldeed eigenlijk al een tijdje niet meer aan de bouwkundige en sportieve eisen van deze tijd. En dus moest er een grondige make-over komen. Daarbij is vooral fors ingezet op duurzaamheid en energiebesparing. Om warmteverlies tegen te gaan is de sporthal volleidg gerenoveerd. Er is een warmteterugwininstallatie en een zonneboiler geplaatst en er is extra geïnvesteerd in een warmtepomp. De sporthal is bovendien geheel voorzien van led-verlichting. Volgend jaar worden nog zonnepanelen geplaatst.
‘Er is dus veel meer gebeurd dan je aan de buitenkant ziet en vooral op het gebied van energie, want die eisen zijn in de loop der jaren enorm veranderd’ zo lichtte de wethouder toe.

Naast de investering in duurzaamheidsmaatregelen zijn binnen ook alle sporttoestellen vervangen, de kleedkamers zijn opnieuw ingericht, er is een aparte toiletgroep geplaatst en een toilet voor minder-validen. In overleg met de dorpsraad hebben de gevels aan de buitenkant een donkergroene kleur gekregen, dat mooi aansluit bij de landelijke omgeving.

Vakwerk
Wethouder Panis was zeer te spreken over de samenwerking met onder meer de dorpsraad en de diverse plaatselijke bedrijven, zoals bouwbedrijf Van Leijsen en architectenbureau Kees Jacobs. ‘Er is hier echt vakwerk geleverd. De accommodatie ziet er fris, superstrak en modern uit’. Hier kunnen we nog tientallen jaren mee vooruit’.

De renovatie heeft € 400.000 gekost. Tijdens de renovatie hebben de gebruikers van de hal tijdelijk elders onderdak gekregen en de leerlingen van de Agnesschool zijn met busjes naar sporthal De Salamander vervoerd voor hun gymlessen.

Door: Bernadette Klerx

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

 

Reacties

article
91100
Met het doorknippen van een rood lint heeft wethouder Piet Panis van Sportzaken de volledig
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180110/wethouder-panis-vernieuwde-gaasjes-is-verrijking-dongen-vaart/
2018-01-10T17:33:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/01/10173244/gaasjesopening.jpg
Nieuws