De Ouderenpartij voor Dongen: “We willen het ouderenbeleid écht op de kaart zetten”

Foto:

Op 21 maart van dit jaar kunnen de Dongenaren gaan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. In Dongen doen 6 partijen een gooi naar de beschikbare 21 zetels. Nieuw aan het politieke front is onder meer de Ouderenpartij voor Dongen.

Voorzitter van de Ouderenpartij voor Dongen is Marius van der Heijden. Samen met enkele gelijkgestemden kwam hij in juni 2017 tot de conclusie dat een ouderenpartij in Dongen geen overbodige luxe zou zijn. “Veel ouderen in Dongen zijn eenzaam. Dat heeft vaak ook psychische of fysieke klachten tot gevolg. Daar willen we wat aan gaan doen. De gemeente moet ons inziens meer moeite doen om dit probleem in kaart te brengen zodat er wat aan gedaan kan worden.”

Het streven van de Ouderenpartij voor Dongen is om minimaal één zetel te behalen in de nieuwe gemeenteraad. “Vanuit die positie willen we dan bekijken of we verbindingen kunnen leggen binnen het gemeentelijke apparaat en het ouderenbeleid echt op de kaart zetten” aldus van der Heijden.. “We zijn niet per sé politiek geëngageerd maar de gemeenteraad is een belangrijk platform om dit soort zaken onder de aandacht te brengen. Het is eigenlijk meer politiek dan we zouden willen. In feite zijn we een one issue partij, maar wel een die extra oog heeft voor de belangen van zo’n 4.000 Dongenaren boven de 65 jaar. Naar schatting zijn 10% van die ouderen erg eenzaam en juist die groep willen we onder de aandacht brengen.

Over ruim twee maanden gaan de stembussen open. In de tussentijd gaat de Ouderenpartij Dongen aan de slag om de partij een nog steviger basis te geven en verdere bekendheid op te bouwen. “We gaan graag in gesprek met mensen die het belang van de problematiek waarmee veel ouderen te maken hebben onderkennen en die zich ook willen inzetten voor het belang van de ouderen in Dongen. We vragen Dongenaren die hierin geïnteresseerd zijn zich te melden via het e-mailadres [email protected] “ aldus Marius van der Heijden.

Reacties

article
91088
Op 21 maart van dit jaar kunnen de Dongenaren gaan stemmen voor een nieuwe gemeenteraad.
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180110/ouderenpartij-dongen-we-willen-ouderenbeleid-echt-op-kaart-zetten/
2018-01-10T09:10:40+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2015/01/raadzaal2.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws