Dongense Straotparade: zondag 14 januari 2018

Foto:

Een nieuw jaar is aangebroken en velen zijn weer druk in de weer met alle voorbereidingen om van 2018 een carnavalesk jaar te maken! ‘We lere ut nie aaf’ dit carnavalsjaar en dat zal met de Straotparade niet anders zijn. Hier en daar zijn de carnavalsklanken alweer te horen in óos schóon en onvolprezen Peeënrijk.

Ook dit jaar vindt in aanloop naar carnaval het muzikale hoogtepunt plaats,: de Dongense Straotparade. De 39e editie zal zondag 14 januari 2018 plaatsvinden en zal een warm hart worden toegedragen door tal van Dongense Peeën en Peeërinnen en-, in het bijzonder de deelnemende horecagelegenheden die dit evenement ieder jaar weer financieel mogelijk maken.

Dit muzikale evenement zal deze editie opgeluisterd worden door 21 blaaskapellen, die worden vergezeld door 18 verenigingen. Het zal deze middag zeker niet ontbreken aan ludieke acts en een gezonde strijd.

Het wordt ook weer spannend wie er met de prijzen vandoor gaan en welke blaaskapel zich “Brabants Midwinterkampioen 2018” mag noemen. Zoals vorig jaar zijn op het Looiersplein en bij de Tramstraat weer de buitenpodia te vinden. Kortom, het Dongense centrum staat deze middag bol van muzikale en carnavaleske gezelligheid.

De Straotparade start om 13.15 uur en rond 17.30 uur verzamelen de deelnemers zich in ‘de Lallerij’ (Café – Zalencentrum De Viersprong) waar de prijsuitreiking plaatsvindt.

Je bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het centrum van Dongen of in de deelnemende horecagelegenheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen