Wietse Dijck (17) jongste kandidaat-raadslid Dongen

Foto:

Met zijn 17 jaar, is Wietse Dijck uit ’s Gravenmoer het jongste kandidaat-raadslid in de gemeente Dongen bij de verkiezingen van maart 2018. En als hij daadwerkelijk in de gemeenteraad wordt gekozen, is hij zelfs het jongste raadslid ooit in Dongen. Een speciale positie. Op de kandidatenlijst van de PvdA Dongen staat Wietse, die in het examenjaar van het gymnasium zit, op plaats zes.

Een aantal weken geleden maakte de PvdA Dongen haar top 5 al bekend. Eline van Boxtel-Pullens is lijsttrekker, (kandidaat-)wethouder Bea van Beers vinden we op de tweede plek, gevolgd door de huidige raadsleden Tonny Dijck, Martin Montens en Maurice IJpelaar. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 28 december werd de complete kandidatenlijst van in totaal 20 personen vastgesteld.

Afdelingsvoorzitter Eric Hendriks: “We zijn trots op onze kandidatenlijst, waarop een mix van jong talent en bergen ervaring te vinden is. De kandidaten zijn allemaal actief in en betrokken bij de gemeente Dongen. En ook de politieke ervaring ontbreekt zeker niet: We hebben zeven mensen met raadservaring op de lijst staan, met Bea hebben we een ervaren (kandidaat-)wethouder en we hebben Fons Meierink en Jan van Bladel die zich inzetten als fractieondersteuner en bestuurslid én voor het ombudsteam in Dongen.”

Kandidatenlijst PvdA Dongen
1. Eline van Boxtel-Pullens (V) (lijsttrekker) Dongen
2. Bea van Beers (V) (kandidaat-wethouder) Dongen
3. Tonny Dijck (M) ‘s Gravenmoer
4. Martin Montens (M) Dongen
5. Maurice IJpelaar (M) Dongen
6. Wietse Dijck (M) ‘s Gravenmoer
7. Fons Meijerink (M) Dongen
8. Ria van den Berg (V) Dongen
9. Rick Dusée (M) Dongen
10. Maurice van Boxtel (M) Dongen
11. Ton Zinger (V) Dongen
12. Els Zom (V) Dongen
13. Jan van Bladel (M) Dongen
14. Josée van Dongen (V) Dongen
15. Rinus Krijnen (M) Dongen
16. Slatjana Husic (V) Dongen
17. Simon van Dongen (M) Dongen
18. Ansjejoanna van Iersel (V) Dongen
19. Wout Dekkers (M) Dongen-Vaart
20. Eric Hendriks (M) Dongen

Reacties