Heb jij al gestemd op jouw ‘Dongenaar van het Jaar’?

Foto:

Voor de zevende maal in successie organiseert dongen.nieuws.nl ook deze decembermaand weer de ‘Dongenaar van het Jaar’ verkiezing. Wie wordt de opvolger van Kelly van Zon en Paul Biekens, die vorig jaar van de inwoners van Dongen exact hetzelfde aantal stemmen kregen? In een week tijd hebben al meer dan 1.200 bezoekers van dongen.nieuws.nl hun stem uitgebracht. Jij ook?

“Het leeft als nooit tevoren” aldus Bart van Kerkhof van dongen.nieuws.nl. “Het is werkelijk ongekend hoeveel stemmers al gebruik gemaakt hebben van de mogelijkheid om hun stem aan hun favoriete kandidaat te geven. Het grote aantal stemmen bewijst dat deze titel echt leeft. Het is een titel die helemaal vanuit de Dongenaren zelf komt, zowel voor wat betreft de nominaties als de stemmen. Het is dus echt de ‘stem van het volk.’

Stemmen kan tot en met 30 december. De kandidaat met de meeste stemmen mag zich een jaar lang ‘Dongenaar van het Jaar’ noemen en ontvangt op oudjaarsdag de bijbehorende oorkonde. Mail de naam van uw favoriete kandidaat naar [email protected] o.v.v. ‘Dongenaar van het Jaar’

Vele kandidaten werden genomineerd door de bezoekers van dongen.nieuws.nl. Vertegenwoordigers van de lokale media, te weten Jacqueline Schilders (Weekblad Dongen), Piet Eelants (dongenhomespot.nl) en Bart van Kerkhof (dongen.nieuws.nl) maakten hieruit de uiteindelijke selectie van de onderstaande vijf kandidaten. Onder de namen van de kandidaten staat een samenvatting van de aangeleverde motivaties. De kandidaten staan op alfabetische volgorde.

Hubert Broeders
Hubert Broeders nam afgelopen jaar afscheid als voorzitter van Stichting Dongense Jeugdraad, de organisatie achter de Dongense Zomerspelen, de Winterspelen en de Sinterklaasintocht. Een bestuurder die zich met passie en keihard werken  inzet voor deze stichting. Daarnaast is Hubert actief binnen andere evenementen (zoals het Oranjeparkfestival, waar Hubert een actieve rol speelt in de horecacommissie). Ondanks zijn afscheid bij Stichting Dongense Jeugdraad is hij hierbij nog steeds actief betrokken.

René Broeders
René Broeders is een bekende verschijning in Dongen. Al bijna 40 jaar is hij als Trappedoelie de rechterhand van de Goedheiligman. De opbrengsten van de wekenlange inspanningen gaan naar het jeugdkamp van voetbalvereniging Olympia ’60  Daarnaast was René bijna 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Verder is hij al een aantal jaren Consul van de Oorlogsgraven stichting. René Broeders is ook bekend door  zijn zangtalent. Ongeveer 10 jaar heeft hij met samen met Marinda Wijnen gezongen waarbij de opbrengst steeds naar KIKA ging. Op dit moment zingt hij nog regelmatig belangeloos voor diverse verenigingen en instellingen (bijv. de Hazelaar en gehandicapten verenigingen). Ook is René al jarenlang actief in het Dongense carnavalsleven Hij is onder meer lid van de Raad van Elf.

Marcel van Hattum
Marcel van Hattum is al jaren zeer actief voor en binnen het Dongense sportgebeuren maar ook daarbuiten. Met name als voorzitter van T.C. Bas Dongen waar hij o.a. het initiatief genomen heeft om de Vereniging te privatiseren, het gehele park te renoveren van seizoen gebonden gravel banen naar all weather banen, waardoor zowel in de zomer als winter getennist kan worden. Marcel is van 2006 tot 2017 voorzitter geweest van T.C. Bas Dongen en heeft begin dit jaar zijn functie neer moeten leggen in verband met zijn gezondheid. Ook in de landelijke organisatie van de KNLTB heeft Marcel zijn sporen verdiend

Marcel is tevens de initiatiefnemer van de Dongense Sportfederatie waarin veel van de Dongense sportverenigingen verenigd zijn en de gezamenlijke sportbelangen behartigd worden. Daarnaast heeft Marcel van Hattum In 2012  aan de wieg gestaan van de oprichting van Energie Dongen en heeft hij hier meerdere jaren de functie van penningmeester bekleed. Ook in het bestuur van de Dongense Sociëteit Inter Nos bekleed Marcel al vele jaren de functie van secretaris.

Henriëtte van den Hoek
Henriëtte van den Hoek is een bevlogen ondernemer die Dongen met regelmaat op de kaart zet. Samen met haar man Alfons heeft ze van  ‘Natuurlijk Tomaat’ in relatief korte tijd een bekend merk gemaakt. Henriëtte vulde haar eerste potje tomatensaus in 2011. Het product sloeg dermate goed aan dat Henriëtte en Alfons in de jaren daarna het assortiment tomaatgerelateerde producten steeds verder uitbreidden met onder meer soepen, compotes, sauzen en chutneys. De bedrijfsactiviteiten werden uitgebreid met de verkoop van tomaten in een eigen winkel en workshops en de ontvangst van onder meer schoolklassen in de sfeervol ingerichte ruimte in de kas. Afgelopen jaar was Henriette met regelmaat tre zien op Omroep Brabant in de serie ‘De Kunst van het Boeren’. Ook verscheen er een kookboek: ‘Koken met Henriëttes’. Het boek bevat een groot aantal heerlijke recepten met de tomaat als basisingrediënt

Lisette Veenstra
Lisette Veenstra is genomineerd vanwege haar leidende rol in de stichting Met je Hart die zich tot doel stelt om gedurende het hele jaar terugkerende ontmoetingen mogelijk te maken voor de kwetsbare, eenzame ouderen in Dongen. Samen met een groot aantal vrijwilligers organiseert Lisette activiteiten voor deze doelgroep. Fondsen worden verworven uit giften en uit de actie ‘Eet Met je Hart’.  Via deze campagne wordt jaarlijks een periode een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafelrekening gevraagd in 15 restaurants en eetgelegenheden in Dongen om ontmoetingen mogelijk te maken voor ouderen in Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen