Spetterende opening DongenIce

Foto: Sutedjo

Vrijdag 15 december opende DongenIce voor de elfde keer haar deuren. De nieuwe voorzitter Annemiek Vervoort sprak de aanwezigen toe, waarna vier kunstschaatsers de Dongense ijsbaan in gebruik namen. Er stond al veel jeugd klaar om het daarna van de professionele schaatsers over te nemen.

Onderscheiding voor speciale verdienste
Oud-voorzitter Jeroen de Roos, kreeg uit handen van Vervoort de D’Ice onderscheiding. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die een grote bijdrage hebben geleverd aan DongenIce. De Roos was tot vorig jaar voorzitter en tilde het evenement de afgelopen jaren naar grote hoogte.
Terwijl de jeugd de ijs- en roetsbaan in gebruik nam bracht de Dongense covenband CoverUp! de sfeer er goed in tijdens de openingsavond. De voetjes gingen van de vloer in de winterhuiskamer en er werd meegezongen op bekende hits.

Optreden Anita Meijer
Op zaterdag was iedereen er weer vroeg bij. De hele dag genoot jong en oud van de schaatsbaan. De Jumbo Roetsjbaan en de gezelligheid. ’s Avond blies niemand minder dan Anita Meijer tijdens de WIJmetAARTS Faute Meezingparty bijna het dak eraf! Ook dit jaar waren mensen weer heerlijk ‘faut’ gekleed en werd er gesprongen en gezongen op bekende klassiekers.

De allerkleinsten
Zondag kwamen traditiegetrouw de peuters en kleuters al vroeg hun kunsten vertonen op de speciaal voor hun ingerichte ijsbaan. Tijdens de kindermiddag was er een goochelclown aanwezig die iedereen vermaakte met zijn kunsten. Het weekend werd afgesloten met livemuziek van De Billies! Het eerste weekend DongenIce was een groot succes.

Nog niet geweest? Geen zorgen! Ook de komende weken staat er genoeg op het programma dat u niet wilt missen. Deze week kan er door de leerlingen van de Dongense basisscholen volop geschaatst worden tijdens het schoolschaatsen.

Vanaf vrijdag 15 december kan er tot en met zondag 7 januari dagelijks geschaatst en geroetsjt worden op het Wilhelminaplein in Dongen. Kijk voor de openingstijden en het programma op www.dongenice.nl of houd de Facebookpagina in de gaten.

Foto’s: Sutedjo

 

Reacties

article
90162
Vrijdag 15 december opende DongenIce voor de elfde keer haar deuren. De nieuwe voorzitter Annemiek
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20171218/spetterende-opening-dongenice/
2017-12-18T16:33:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/12/18163254/dongenice171.jpg
DongenIce, Nieuws