Paridome Vastgoed reageert op standpunt College

Foto: PvH Vastgoed

Afgelopen donderdag maakte het College van B & W in een persbericht bekend dat de voorkeur van VV Dongen en Stichting Tennis De Biezen om te verhuizen naar een nieuw sportcomplex aan de Beljaartlaan nader kan worden onderzocht met een haalbaarheidsonderzoek. Dat zou dan wel moeten gebeuren met een andere ontwikkelaar dan Paridome Vastgoed BV (de rechtsopvolger van PVH Vastgoed BV).

Het College kwam tot dit standpunt na analyse van het rapport dat is opgesteld door BDO. Het accountantsbureau heeft in voorbije maanden onafhankelijk onderzoek gedaan naar de financiële positie van de drie ontwikkelaars die plannen hebben ingediend voor de bouw van een nieuw sportcomplex (op een nieuwe locatie) en het realiseren van woningbouw op het huidige sportpark De Biezen. Ook de exploitatie van de plannen is onderzocht.

Paul van Heteren van PVH Vastgoed, die spreekt namens Paridome Vastgoed B.V. geeft middels een persbericht een reactie hierop. “Wij zijn niet door de gemeente geïnformeerd. Met verbijstering hebben wij dan ook kennis genomen van de uitlatingen van het College van B & W in de pers over onze rol en positie in de verplaatsing van het Sportcomplex van VV Dongen en tennis De Biezen. De rol van Paridome Vastgoed wel te verstaan waarin PVH Vastgoed participant is. De gemeente is hiervan al heel lang op de hoogte net als de inhoud van onze plannen die door VV Dongen enthousiast zijn omarmd” aldus van Heteren.

“Dat de gemeenteraad afgelopen zomer heeft verzocht om te onderzoeken of onze financiële basis solide is, alvorens verder te gaan met onze plannen, snappen wij volkomen” vervolgt Paul van Heteren. “En om die reden hebben wij volledig meegewerkt aan het onderzoek van BDO. Daaruit blijkt onomwonden dat onze financiële basis prima in orde is. Dat er nu door het College anders wordt gesuggereerd is pertinent onjuist en volstrekt ongepast. En dat geldt ook over een plotselinge mening over de inhoud van de plannen die niet eerder ter discussie stond. Volgens ons heeft het College volstrekt voor zijn beurt heeft gesproken en is het woord nu aan de gemeenteraad. Wij hebben inmiddels uitvoerig contact gehad met onze juridische adviseurs en beraden ons nu op te nemen stappen.”

Reactie gemeente Dongen
In een reactie op het persbericht van Paridome Vastgoed antwoordt de gemeente Dongen vandaag het volgende: ” Uit oogpunt van feitelijkheid heeft de gemeente Dongen er behoefte aan te reageren op het persbericht van PVH Vastgoed.

Moment van informeren
De gemeente heeft op woensdag 13 december jl. om 17.00 uur een persgesprek gehouden, met embargo op publicatie tot 18.00 uur. Eerder die dag zijn de drie betrokken ontwikkelaars (onder wie PVH Vastgoed) geïnformeerd. Toegezonden zijn het BDO-rapport en het standpunt van het college. Alle drie de ontwikkelaars zijn daarmee direct en compleet geïnformeerd door de gemeente Dongen.

Moment van duidelijkheid PVH/Paridome
Op dinsdag 5 december jl. heeft BDO de rapportage toegelicht aan het college.  Dat was het moment dat het college er voor het eerst kennis van nam dat PvH Vastgoed zich had teruggetrokken uit het project en er een nieuwe juridische entiteit was gevormd in de vorm van Paridome Vastgoed BV.”

Reactie Paridome
Hierop ontvingen wij zojuist de volgende reactie van Paridome: “Naar aanleiding van de reactie van de Gemeente Dongen op ons persbericht zullen wij op dit moment niet reageren. Het lijkt ons verstandiger een en ander in een constructief overleg te bespreken. Een mening die door VV Dongen wordt gedeeld.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen