Even kennismaken: Annemiek Vervoort, de nieuwe voorzitter van DongenIce

Foto:

DongenIce….vanaf vandaag is het weer zover. De afgelopen twee weken is er door een goot aantal vrijwilligers hard gewerkt om het Wilhelminaplein om te toveren in een minidorp vol schaats-, curl en roetsplezier gecombineerd met gezelligheid in de sfeervolle winterhuiskamer van Dongen. Annemiek Vervoort (39, echte Dongenaar en moeder van 2 kinderen) is dit jaar de nieuwe voorzitter van de organisatie achter DongenIce. Dongen.nieuws.nl sprak met haar.

Hoe ben je bij DongenIce terechtgekomen?
Ik heb anderhalf jaar geleden gereageerd op een oproep in de media waarin DongenIce vroeg om nieuwe bestuursleden. Ik vond het altijd al een fantastisch evenement en wilde me daar wel voor gaan inzetten. In eerste instantie had ik in gedachten om bijvoorbeeld het vrijwilligersgedeelte op te pikken om zo ervaring op te doen in de organisatie maar al snel vroeg toenmalig voorzitter Jeroen de Roos mij of ik hem niet wilde gaan opvolgen. Ik heb er goed over nagedacht en besloten dat ik die uitdaging wel wilde oppikken. Tijdens de vorige editie heb ik een jaartje meegedraaid samen met Jeroen en vanaf dit jaar mag ik me dus voorzitter van deze prachtige organisatie noemen.

Hoeveel werk brengt dat met zich mee?
Heel veel! Maar dat had ik van tevoren ook wel zo ingeschat. Als je ziet wat voor organisatie er staat dan kun je al wel bedenken dat daar achter de schermen veel gebeurt. Ik werk bij Sealskin in Waalwijk waar ik senior product manager ben. In die hoedanigheid wordt ik ook vaak betrokken bij het organiseren van beurzen. Ik heb dus wel affiniteit met evenementen waar veel publiek op af komt. Ik vind het ook leuk om te doen.

Bij DongenIce zijn ontzettend veel mensen betrokken en het is mooi om deel uit te maken van zo’n grote groep met gemotiveerde mensen. Ik geloof dat we in totaal met wel 150 vrijwilligers zijn waaronder de bouwploeg, die bestaat uit zo’n 20 mensen. Zij zijn maanden van tevoren al bezig met de voorbereidingen en de afgelopen twee weken zijn ze dagelijks hier op het Wilhelminaplein te vinden. Zij zorgen ervoor dat alles er staat en dat alles functioneert. Als bestuur zijn we het hele jaar rond bezig met DongenIce. In januari gaan we de afgelopen editie natuurlijk uitgebreid evalueren en vanaf maart beginnen we alweer te denken aan het programma voor de volgende editie. Ach, je moet het zien als een hobby, de ene gaat twee keer per week sporten en de ander houdt zich diezelfde tijd bezig met het organiseren van een mooi evenement

Is het nog te behappen?
Het is ieder jaar weer spannend in de aanloop naar het definitieve GO moment . Het is dus niet vanzelfsprekend dat er ieder jaar weer een nieuwe editie van DongenIce is. We zijn deels afhankelijk van sponsoropbrengsten en tot nu toe is de sponsorcommissie er steeds in geslaagd om dit gigantische karwei te klaren. DongenIce is een organisatie die veel investeert en de inkomsten terug laat vloeien in het evenement zelf. We kunnen ons dus ook geen grote missers veroorloven en hebben alle inkomsten keihard nodig.

Vergunningstechnisch worden de eisen ieder jaar weer wat aangescherpt. Vooral veiligheid is een issue. De gemeente, de politie en de brandweer zijn dan ook allemaal onze gesprekspartner. De post veiligheid ligt mij mij als voorzitter. Het is een onderdeel van de organisatie dat veel aandacht verdient en ook krijgt.

Zijn er nog nieuwe dingen te verwachten?
De grote lijn is natuurlijk hetzelfde, schaatsen, roetsjen en ontspannen in de winterhuiskamer…dat zijn de vaste ingrediënten van DongenIce. Maar natuurlijk kijken we wel steeds waar eventuele verbeteringen liggen en passen we ons daarop aan. De doelstelling van Stichting DongenIce is het organiseren van een schaatsevenement voor de gehele Dongense bevolking. Dit jaar hebben we voor het eerst, in samenwerking met de Lions Club en de Volckaert, een speciaal moment waarop ouderen gebruik kunnen maken van de schaatsbaan. Dat zal zijn op dinsdagmiddag 19 december na het schoolschaatsen. Ook hebben we de schaatsbaan op zaterdag 23 december een uur gereserveerd voor de gehandicapten die willen schaatsen. Verder natuurlijk weer de Floris’Hand Curlingcompetitie met bijna 100 teams en een uitgebreid entertainmentprogramma. Kerst en oud en nieuw vallen dit jaar op weekdagen en dat bvetekent dat we in de weekenden wat meer ruimte hebben om te programmeren. Dat varieert van kinderactiviteiten tot een bierproefavond en natuurlijk veel muziek.

Ben je gespannen?
Nou, dat valt wel mee. De organisatie heeft zich de afgelopen jaren al dermate ontwikkeld dat het evenement prima draait. Ik hoef dus niet op nul te beginnen. Het is natuurlijk wel een enorme organisatie en onze bezoekers komen niet alleen uit Dongen maar ook uit de wijde regio. zoals gezegd hebben we een fantastisch team van bestuur en vrijwilligers en samen gaan we ervoor. Een van mijn taken is de veiligheid en dat is natuurlijk wel Mijn doelstelling is om de organisatie toekomstbestendig te maken zodat Dongen kan blijven genieten van dit mooie evenement.

Nog een afsluiter?
Nou, we hebben er met zijn allen ontzettend veel zin in en we hopen de komende weken heel veel bezoekers te mogen ontvangen en gezelligheid mee te maken. En het zou helemaal fantastisch zijn als daar ook iemand tussen zit die de ambitie, de zin en de tijd heeft om ons bestuur eventueel te komen versterken als penningmeester, want daar zijn we nog hard naar op zoek. Iemand die zich hierdoor aangesproken voelt mag altijd contact opnemen met mij via [email protected]

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen