Unieke kerstwandeling in Dongen: Expeditie Bethlehem

Foto:

Op zaterdag 16 december staat Dongen in het teken van een wel heel bijzondere kerstwandeling. Langs  22 mooi versierde locaties wordt het kerstverhaal uitgebeeld  door middel van toneel, zang en dans Met meer dan 200 enthousiaste medewerkers is de organisatie een prachtige tocht aan het voorbereiden zoals Dongen nog niet eerder heeft meegemaakt.

U wandelt langs 22 verschillende scenes van het kerstverhaal. Tijdens deze wandeling wordt de geboorte van Jezus op een spraakmakende manier verteld en verbeeld, met toneel, zang en dans. Om 17.00 uur zal burgemeester Marina Starmans de wandeling openen bij de Oude Kerk in de Kerkstraat Van 17.00 uur tot 19.30 uur kan er worden gestart met de wandeling. De deelnemers bepalen zelf de tijd van komen. Dit alles gebeurt onder begeleiding van gidsen in groepen.

Wat maak je allemaal mee?
Het begint in Dongen bij de Oude Kerk in de Kerkstraat, met een heraut die de geboorte van het kerstkindje aankondigt. Tijdens de wandeling daarna kom je onderweg van alles tegen. Je ontmoet Jozef en Maria met hun ezeltje, en net zoals zij moesten vluchten, kom je ook moderne vluchtelingen tegen.  Bij de Volckaert in het Dongepark staan de engelen te zingen en zijn er herders met hun schapen.

De tocht gaat door de Laurentiuskerk met zang van een kinderkoor. Daar is ook de kerststal opgebouwd en weer buiten ontmoet je de wijzen uit het oosten.
Via het hof van Herodes wordt je de weg gewezen naar de oude ruïne en de oude kerk in de kerkstraat, waar een mooi ingerichte kerststal is opgebouwd en warm drinken en wat lekkers wordt aangeboden.

De hele route is 2,7 km lang, duurt ongeveer 2 uur. De route zal naar verwachting verlicht zijn door de bewoners die aan de route wonen. Voor de bewoners van de Volckaert is een korte route uitgezet. De wandeling is rolstoelvriendelijk

Er kan gestart worden van 17.00-19.30. Om ± 21.00 uur wordt de laatste groep terug verwacht bij de Oude Kerk.

Nieuwsgierig? Maak het mee. Deelname is gratis

www.facebook.com/kersttochtdongen

De organisatie van Expeditie Bethlehem is in de gezamenlijke handen van:

– Protestantse gemeente Dongen / Rijen
– hoop! evangelische kerk Dongen
– Parochie Dongen & Klein-Dongen Vaart
– Christelijk Gereformeerde kerk ’s Gravenmoer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen