Harmonie Aurora neemt afscheid – deel 2

Foto:

Op de respectabele leeftijd van 109 jaar neemt Harmonie Aurora als zelfstandige vereniging afscheid van Dongen. Vanaf januari 2018 gaan Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum en Harmonie Aurora verder in de fusievereniging “Koninklijke Muziekvereniging Dongen. In een drieluik neemt Harmonie Aurora graag afscheid van u. In deel 2 een korte terugblik op de fusie en het afgelopen jaar.

Een nooit gedachte stap
De afgelopen jaren werd steeds vaker vanuit de leden geroepen om een samenwerking met Musis Sacrum. Een eerste stap om de in het verre verleden soms felle strijd tussen beide verenigingen achter ons te laten. Eigenlijk onverwachts sneller dan voorzien kwam het woord “fusie” ter sprake bij de leden en de besturen. Laten we onze krachten bundelen. Begin 2016 kwam het hoge woord eruit. De leden van beide verenigingen besloten tot een onderzoek naar
een fusie tussen Musis Sacrum en Aurora.

Energie leidt tot snelheid
Het woord “fusie” brengt extra energie bij beide verenigingen. Na wat experts te hebben gesproken over fusies tussen muziekverenigingen besluiten de besturen om gezamenlijk een stuurgroep in het leven te roepen. Deze stuurgroep moet het onderzoek gaan aansturen en begeleiden. Al snel wordt duidelijk dat op veel aspecten geen of weinig belemmeringen aanwezig zijn voor de fusie. Het besluit moet nog wel worden genomen, maar lijkt eigenlijk een formaliteit te worden.

Nog éénmaal een concertreis
Traditie is er om gerespecteerd te worden. Dat dachten de leden van Harmonie Aurora ook. Daarom werd besloten om nog één keer een concertreis te maken. Naar Berlijn dit keer. Een concertreis die we nog lang zullen onthouden. Donderdagochtend vroeg met de bus vertrekken en zondagavond terugkomen. In dat relatief korte tijdsbestek hebben we gespeeld in de Gedächtniskirche, voor bijna 500 mensen in een hotel en in de Mall of Berlin (grootste overdekte winkelcentrum van Europa) genoten nog veel meer mensen van onze muziek. Een spectaculaire herinnering aan Aurora in het buitenland.

Afscheidsconcert 9 december 2017
Bijna 110 jaar brengt Harmonie Aurora muziek ten gehore in Dongen. Een periode die met hoogte- en dieptepunten. Na 109 jaar neemt Harmonie Aurora afscheid van Dongen en gaat op in nieuwe Koninklijke Muziekvereniging Dongen. Nog éénmaal zal Aurora muzikaal schitteren in een afscheidsconcert. Op zaterdag 9 december 2017 neemt Aurora afscheid in Café Aurora (thuishonk) van Dongen. U bent welkom vanaf 19:15 uur. Het concert start om 19:30 uur.

Reacties

article
89879
Op de respectabele leeftijd van 109 jaar neemt Harmonie Aurora als zelfstandige vereniging afscheid van
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20171203/harmonie-aurora-neemt-afscheid-deel-2/
2017-12-03T10:09:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/11/26131255/aurora17.jpg
Nieuws