Onderzoek naar beoogde partijen verplaatsing VV Dongen afgerond

Foto: PvH Vastgoed

Het definitieve rapport van accountantskantoor BDO, die de drie beoogde partijen voor de ontwikkeling van de verplaatsing van VV Dongen en met name hun liquiditeit, solvabiliteit en kredietwaardigheid onderzocht, is klaar. Op dinsdag 5 december presenteert BDO de uitkomsten van de rapportage aan het College van B&W.

Nog diezelfde dag wordt het rapport verspreid onder de raadsleden, zij het dan onder embargo. BDO geeft dan ook nog een presentatie aan de raadsfracties op een later tijdstip. In de periode tussen 5 december en de presentatie aan de raad worden de besturen van VV Dongen en Tennis de Biezen op de hoogte gebracht.

Dit antwoordde wethouder Piet Panis op vragen van het Democratisch Podium en de Volkspartij Dongen over de voortgang van dit project. Wat de wethouder betreft wordt de periode tussen 5 december en de presentatie aan de raad zo kort mogelijk gehouden. ‘We zullen dan kijken of er reden is om een ander besluit te nemen dan we in juli hebben genomen. Als dat zo is, komt er in de raadsvergadering van januari een ander voorstel op tafel.”

In juli besloot de gemeenteraad na een uitvoerige discussie tot het vaststellen van een motie. Daarin gaf de raad aan het college de opdracht om door een onafhankelijke partij financieel onderzoek te laten doen naar de positie van alle drie de ontwikkelaars die plannen hebben ingediend voor een mogelijke verhuizing van VV Dongen naar een nieuw sportcomplex op een nieuwe locatie, en naar woningbouw op sportpark De Biezen. Uitgangspunt voor een eventuele verhuizing van VV Dongen is dat het de gemeente geen cent mag kosten.

Met het onderzoek wil de raad een duidelijk beeld krijgen van de solvabiliteit, liquiditeit en kredietwaardigheid van zowel PvH Vastgoed, als ook De Bunte Vastgoed en Van Wanrooij Projectontwikkeling. PvH Vastgoed heeft plannen gemaakt voor een nieuw sportcomplex in De Beljaart (voorkeur VV Dongen), De Bunte Vastgoed voor een locatie aan de ecologische zone (op een steenworp afstand van de huidige locatie van de voetbalvereniging) en Van Wanrooij Projectontwikkeling voor een sportpark aan de Noorderlaan.

De uitkomst van het BDO-rapport wordt in januari 2018 in de gemeenteraad besproken, dan komt er duidelijkheid over welk plan nader wordt onderzocht op haalbaarheid.

Door: Bernadette Klerx

Reacties

article
89833
Het definitieve rapport van accountantskantoor BDO, die de drie beoogde partijen voor de ontwikkeling van
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20171201/onderzoek-naar-beoogde-partijen-verplaatsing-vv-dongen-afgerond/
2017-12-01T14:11:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/06/21140802/vvdongennieuw3.jpg
Nieuws, Sport