Mobile Media Lab op 5 december in Dongen

Foto: Politie

Met het innovatieve Mobile Media Lab test de politie op een laagdrempelige manier haar communicatiemiddelen. De politie staat midden in de maatschappij en heeft op verschillende manieren contact met de inwoners van Nederland. Door in verbinding te staan, te luisteren en vervolgens de middelen te verbeteren, werkt zij, samen met u, aan een veiliger Nederland.

Wat is het Mobile Media Lab?
Het Mobile Media Lab is een vrachtwagen, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. Met deze testtruck rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar uw mening over en ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Denk hierbij aan de website politie.nl, de Politie app, folders of de social media accounts (Facebook en Twitter). Het Mobile Media Lab is ingericht met de nieuwste technologiƫn en bestaat uit een onderzoeksruimte en een interviewruimte. Met deze truck kan de politie makkelijk overal in Nederland onderzoek doen.

Waarom test de politie haar communicatiemiddelen?
De politie maakt gebruik van verschillende communicatiemiddelen met elk een eigen doel en wil met deze middelen graag aansluiting vinden bij uw behoefte. Al jaren krijgt de politie hierbij hulp en advies van speciale burgerpanels. Dat gebeurde op politiebureaus of in wijkcentra. Met het Mobile Media Lab kan dit overal in Nederland en bereikt de politie dus veel meer mensen.

Hieronder een impressie van het bezoek van het Mobile Media Lab aan Oosterhout in maart van dit jaar.

Wanneer staat het Mobile Media Lab in mijn buurt?
Sinds 27 oktober 2014 rijdt het Mobile Media Lab door Nederland om op locatie te testen. De truck rijdt heel Nederland door en staat voornamelijk opgesteld bij politiebureaus, maar ook bij winkelcentra, universiteiten en in woonwijken. Op disndag 5 december staat het MML tussen 11.00 en 16.00 uur in de Hoge Ham ter hoogte van het winkelcentrum

Kan iedereen meedoen aan onderzoeken in het MML?
Onderzoekspanels worden samengesteld door de politie zelf op basis van een onderzoeksplan en de bijbehorende doelgroep. Er wordt onder meer gewerkt met vaste panels. Maar ook kunnen bijvoorbeeld burgers benaderd worden door de wijkagent om deel te nemen aan een onderzoek, een schooldirectie voor deelname door een groep jongeren of een ondernemersvereniging om te praten over aangifte online.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen