Geen verkiezingen voor het Democratisch Podium in 2018

Foto:

Het Democratisch Podium doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat meldt de partij en een persbericht. Een aantal actieve leden van het Democratisch Podium is lid van D66, dat na een aantal jaren weer meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en stapt over naar die partij. Huidig fractievoorzitter Martin Montens maakt een overstap naar de Partij van de Arbeid.

De leden van het Democratisch Podium hebben zich de vraag gesteld of de inwoners van Dongen gebaat zijn bij twee politieke partijen die zich baseren op nagenoeg vergelijkbare uitgangspunten. “In meerderheid kwam men tot de conclusie dat dit niet het geval was. Daarna is de beslissing genomen niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Na deze beslissing kon iedereen persoonlijk een keuze maken of en op welke manier men door zou willen gaan in de politiek. Het Democratisch Podium heeft er alle vertrouwen in dat D66 er in slaagt om de lokale afstemming in samenspraak met de inwoners vorm te geven en wenst de partij daarbij veel succes.”

Het Democratisch Podium heeft momenteel 1 zetel in de Dongense gemeenteraad, die bezet wordt door Martin Montens. “We hebben deze beslissing niet zomaar genomen. Er is in verschillende sessies goed over gepraat en nagedacht met tussen die sessies voldoende bezinningstijd voor we de knoop doorgehakt hebben. Een aantal leden voelt zich bij D66 prima thuis en het gedachtengoed van die partij komt dicht in de buurt van dat van het Democratisch Podium dus die overstap is wel begrijpelijk.”

Montens maakt de overstap naar D66 zelf niet maar is zeker ook nog niet klaar met zijn politieke leven. “Er waren drie mogelijkheden die ik overwogen heb. De eerste is doorgaan met de partij zoals ie nu is. De afgelopen jaren heeft het mij als eenmansfractie erg veel energie gekost. en doorgaan op deze manier is niet haalbaar. Dat zou ten koste gaan van de kwaliteit van het raadswerk. De tweede optie was om me, net als enkele andere leden, aan te sluiten bij D66 Dongen maar daar heb ik niet voor gekozen. Ik ben voor een derde optie gegaan en heb me landelijk aangesloten bij de Partij van de Arbeid. Wat dat betekent voor mij bij de plaatselijke afdeling van de PvdA is nu nog niet duidelijk, daar gaan de leden van de lokale afdeling over. We gaan het zien.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen