Laurentiuskoor viert Caeciliafeest met twee jubilarissen

Foto:

Afgelopen zondag vierde het Sint Laurentiuskoor haar jaarlijkse Caeciliafeest met twee jubilarissen. Frans Barendse vierde het 15 jarig lidmaatschap en mevrouw Riet de Wit spande de kroon. Zij is maar liefst 60 jaar lid van het koor.

De dag werd geopend met een Eucharistieviering in de Laurentiuskerk, voorgegaan door Pastor Joost de Bont. Uitgevoerd werd de Missa Assumptione Beatae Mariae Virgine van Frans Bullens en het prachtige Cantate Domino van Jenkins.

Na de viering stond het feestcomité, bestaande uit Margriet Bastiaenen, Paulien Borman en Frans Barendse het koor op te wachten bij Brasserie Winkk, waar men getrakteerd werd op een heerlijke lunch. Bij deze gelegenheid werden de twee jubilarissen Frans Barendse (15 jaar) en Riet de Wit (60 jaar) gehuldigd.

Er werd uitgebreid stilgestaan bij het indrukwekkende en actieve koorverleden van Riet de Wit, dat begon in de Mariaparochie. Later fuseerde dit koor met het Sint Josephkoor. Nadat de Sint Josephkerk onder de sloophamer ging, zong Riet haar noten bij het Parochieel Gemengd Koor, later het Sint Laurentiuskoor genoemd. Gedurende al deze jaren is Riet de Wit actief geweest in bestuurlijke functies en is ze een bezielende factor geweest binnen de koren.

Bij haar 50 jarig lidmaatschap 10 jaar geleden werd Riet de Wit al benoemd tot erelid, maar nog steeds zingt zij met veel plezier en inzet haar partij mee. “Zestig jaar…dat betekent 3.000 keer naar de repetitie en 3.000 keer zingen op zondag” aldus de voorzitter, die Riet een oorkonde overhandigde, behorend bij het jaartalinsigne van de eremedaille in goud van de NSGV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen