IJzertijdboerderij decor voor speelfilm ‘REDBAD’

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Vandaag was de IJzertijdboerderij voor even omgetoverd tot een indrukwekkende filmset Er werden opnames gemaakt voor de film Redbad, een groots opgezette productie die zich afspeelt in het jaar 754 na Christus. Een filmepos vol  ridders, vikingen, paarden en veldslagen. Regisseur van de film is Hollywoodregisseur Roel Reiné, die ook de film Michiel de Ruyter op zijn naam heeft.

De IJzertijdboerderij in Dongen is, ondanks het feit dat de film zich eeuwen na het einde van de IJzertijd afspeelt, toch een geloofwaardig Friese nederzetting in de tijd van de Vikingen. Er werden enkele scènes opgenomen met zo’n 40 figuranten. Later op de dag werden er ook in zwembad De Vennen nog opnames gemaakt voor een onderwaterscène. De film Redbad gaat op 28 juni 2018 in première. 

Voor de film Redbad zijn de afgelopen drie maanden opnames gemaakt in Denemarken, Duitsland, de Ardennen, op Ameland, in Friesland, Eindhoven en nu dus ook in Dongen. De film is met een budget van 7 miljoen euro één van de grootste Nederlandse producties ooit met een keur aan bekende acteurs en actrices, waaronder Derek de Lint, Huub Stapel, Jonathan Banks, Loes Haverkort, Martijn Fischer, Lisa Smit en  Gijs Naber.  Hieronder een filmpje van de opnames enkele weken geleden in Friesland.

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen