Basisschoolleerlingen uit Dongen naar Collegetour André Kuipers

Foto: Wikimedia

Vrijdag 15 december 2017 geeft André Kuipers een Techniekpact Collegetour op het Cambreur College in Dongen. Alle basisscholen uit de gemeente Dongen doen hieraan mee. Astronaut André Kuipers neemt de groep 7 leerlingen van de scholen mee op een boeiende reis door de wereld van ruimtevaart, wetenschap en techniek. Deze inspirerende ochtend maakt deel uit van een samenwerkingsproject tussen het Cambreur College en de basisscholen in Dongen.

In de collegetour, met Sander Koenen als moderator, leren de leerlingen over zwaartekracht, gewichtloosheid, de rol van techniek en wetenschap in de ruimtevaart. André Kuipers geeft antwoord op vragen die de leerlingen vooraf hebben ingestuurd.

Unieke samenwerking Cambreur College en basisscholen
De Techniekpact Collegetour wordt georganiseerd in het kader van een unieke samenwerking tussen het Cambreur College en de basisscholen in Dongen, in samenwerking met de cultuurcoach van het basisonderwijs in Dongen. Vwo-leerlingen uit de bovenbouw gaan de komende periode samen met de leerlingen van de basisscholen in Dongen aan de slag om vragen te bedenken over ruimtevaart, techniek en duurzaamheid voor de Collegetour van André Kuipers.

Tevens geven de Cambreur-vwo-leerlingen een gastles over het maken van een vlog zodat de basisschoolleerlingen hun bevindingen in een vlogpresentatie om kunnen zetten. Daarnaast krijgen alle basisschoolleerlingen van groep 7 ter voorbereiding op de Collegetour van André Kuipers een workshop van de organisatie Mad Science aangeboden namens het Cambreur College en de gemeente Dongen en gaan een aantal basisscholen in de maanden na de Collegetour aan de slag met het thema wetenschapper in de klas van de universiteit Groningen.

Wetenschap en techniek in de klas
In het Nationaal Techniekpact is afgesproken dat in 2020 alle basisscholen wetenschap en techniek aanbieden aan hun leerlingen. André Kuipers wil als ambassadeur van het Techniekpact zoveel mogelijk basisschoolleerlingen en leerkrachten hiervoor enthousiasmeren. De komende jaren zijn technologische innovaties nodig voor vele maatschappelijke uitdagingen. De jongeren van nu moeten hiervoor straks de oplossingen brengen. Dit betekent dat er meer jongeren nodig zijn met bèta technische vaardigheden. Door leerlingen op een vroege leeftijd in aanraking te laten komen met wetenschap en techniek maken zij sneller een positieve keuze voor deze richting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen