Raad dwingt onderzoek naar speeltoestellen af

Foto: CC0/Public Domain

Nog voor de zomer van 2018 komt er een onderzoek naar de onderhoudsstaat van de speeltoestellen in Dongen. Dat onderzoek moet uitwijzen welke speeltoestellen vervangen moeten worden. In overleg met omwonenden en gebruikers van de speeltoestellen moet vervolgens een Plan van Aanpak opgesteld worden. In de begroting voor 2019 moet dan geld vrijgemaakt worden voor vervanging. Speeltoestellen die nu al niet meer veilig zijn, moeten meteen vervangen worden.

De gemeenteraad nam gisteren een motie aan van deze strekking. De motie was ingediend door Volkspartij Dongen, PvdA en VVD en kreeg later nog steun van Democratisch Podium en lijst Breugelmans. ‘Op dit moment zijn er 472 speeltoestellen in Dongen, verdeeld over 68 speelplekken. Veel toestellen zijn al oud en het punt komt dichterbij dat deze niet meer te repareren zijn. Het huidige budget gaat grotendeels op aan inspecties en onderhoud; voor vervanging is maar tussen de € 5000 en € 10.000 beschikbaar. Dat komt neer op twee of drie speeltoestellen per jaar. Als we uitgaan van een levensduur van 20 jaar zouden elk jaar 20 toestellen vervangen moeten worden. En dan praten we over een bedrag tussen de € 40.000 en € 60.000,’ zo rekende PvdA-raadslid Eline van Boxtel voor.

Wethouder Ad van Beek had geen enkel probleem met een onderzoek. ‘Wij willen dit graag doen. Er is overigens geen sprake van achterstallig onderhoud en de veiligheid is ook absolut niet in gevaar en is dat ook nooit geweest’, zo voegde de wethouder daar nog eens nadrukkelijk aan toe.

 

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen