Bezwaren tegen komst Action afgewezen, opening gepland op 16 december

Foto: dongen.nieuws.nl

De rechtbank heeft op 9 november 2017 uitspraak gedaan en het verzoek om voorlopige voorziening Windmolenweg 3 afgewezen. Dit betekent dat de omgevingsvergunning in stand is gebleven. De werkzaamheden aan de Action kunnen dus worden voortgezet. De planning is dat op 16 december aanstaande de opening van de Action plaatsvindt.

Aanleiding
Medio oktober is een verzoek om voorlopige voorziening ingediend en is verzocht de verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een Action aan de Windmolenweg 3 in Dongen te schorsen dan wel een andere passende maatregel te treffen. Tijdens de zitting op 26 oktober jl. is het verzoek om voorlopige voorziening behandeld. Daarbij is uitgebreid ingegaan op de inhoudelijk bezwaren die ten grondslag liggen aan het verzoek.

Overwegingen rechtbank
De voorzieningenrechter heeft, ten aanzien van het binnen de gemeente Dongen geldend beleid, overwogen dat het uitgangspunt dat de detailhandelsfunctie in het centrumgebied moet worden versterkt, niet maakt dat niet meegewerkt kan worden aan initiatieven buiten het centrumgebied waarvoor in het centrum geen geschikte locatie is.

Ruimtelijke motivering
Voor het afwijken van de regels van het bestemmingplan is een ruimtelijke motivering opgesteld. De redenering van het college dat het vervallen van de mogelijkheid voor detailhandel op de verdieping op het perceel Windmolenweg 4 (waar een bvo van 1.905 m2 mogelijk was) maakt dat de ruimtelijke impact van de afwijking van het bestemmingsplan beperkt is, wordt door de voorzieningenrechter gevolgd.

Overige bezwaren
Ook ten aanzien van de overige bezwaren, onder meer de gehanteerde parkeernormen, verkeersbewegingen, geluidsoverlast, luchtkwaliteit, lichtschade en flora en fauna komt de voorzieningenrechter door de gegeven onderbouwing tot het voorlopig oordeel dat het college in redelijkheid heeft kunnen besluiten tot verlening van omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan. Het voorlopig oordeel van de voorzieningenrechter is dat de verleende vergunning voor de Action in bezwaar in stand kan blijven.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen