Hij komt er: De Verenigingshal

Foto:

De kogel is door de kerk. Er is een pand gevonden voor de pilot verenigingshal met voldoende ruimte voor het bouwen van carnavalswagens, carnavalsgroepen of opslag voor verenigingen. Het pand is gelegen aan de Industriestraat (naast de opslagloods van de Zomerspelen).

Eigenaar van de hal is de familie van den Noort. Zij verhuren een oppervlakte van 750 m² in de hal aan de gemeente voor een periode van 2 jaar. Er zijn voldoende (kracht) stroom en lichtvoorzieningen aanwezig om de bouwgroepen voor de optocht te faciliteren

De gemeenteraad heeft voor de pilot een budget gereserveerd van € 15.000 per jaar . Het plan voor de verenigingshal is onderdeel van het coalitie-akkoord en werd in de beginperiode van de huidige coalitie opgepakt door Willem Ebbers (PvdA) en René Jansen (Volkspartij Dongen). Willem Ebbers overleed in maart 2016. “Helaas mag hij het niet meer meemaken dat de verenigingshal nu een feit wordt. Zijn inbreng is echter van onschatbare waarde geweest.” aldus René Jansen

De afgelopen week is geïnventariseerd wie interesse heeft om aan te haken bij deze pilot. Inmiddels hebben zich al diverse bouwploegen en verenigingen aangemeld voor het gebruik van de hal. Het is de bedoeling dat vertegenwoordigers van die verenigingen in een nieuwe stichting plaatsnemen die een en ander gaat beheren. “De pilot biedt ons een mooie kans om met elkaar te testen of we in een samenwerkingsvorm enkele jaren gezamenlijk gebruik kunnen maken van een verenigingshal. Gedurende de pilot gaan we dan kijken of, hoe, waar en voor welke initiatieven we een permanente hal kunnen realiseren” legt  René Jansen uit.

De huidige  initiatiefgroep bestaat uit: Maurice IJpelaar (PvdA), Bart Jan Roomer (CDA), Henny Vlasveld (VVD) en René Jansen (VPD).

Mogelijke partijen en verenigingen die op zoek zijn naar bouw- of opslagruimte kunnen dit kenbaar maken via een van bovenstaande personen of mail naar [email protected]. Wij zorgen er voor dat je mail op de juiste plaats terecht komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen