Definitief groen licht voor aanpak hoofdwegen ’s Gravenmoer

Foto:

De gemeenteraad heeft gisteren definitief het licht op groen gezet voor de grootscheepse herinrichting van de hoofdwegen in ’s Gravenmoer. Daarvoor moest wethouder Ad van Beek wel beloven dat hij de gemeenteraad steeds goed op de hoogte houdt van de ontwikkeling van de kosten en dat hij tijdig terugkoppelt als de financiën de pan uit dreigen te rijzen.

De gemeenteraad was het er roerend over eens, dat de wegen in ’s Gravenmoer aangepakt moeten worden. Maar ze wil wel graag grip houden op de kosten. Die zijn nu geraamd tussen de 3,2 en 3,5 miljoen. Als het aan de gemeenteraad ligt, blijft het daar ook bij en wordt het zeker niet meer. En juist daar was Martin Montens van het Democratisch Podium niet zo gerust op. ‘Een prima plan, maar wij vinden de marge tussen 3,2 en 3,5 miljoen al groot en als het staks dan nog meer wordt, vind ik de vrijheid voor het College te groot’. Hij vond Mieke Breugelmans aan zijn zijde. ‘Als we nu met dit voorstel akkoord gaan, geven we dan meteen ook toestemming om eventueel boven de 3,5 miljoen te gaan ?, zo wilde ze weten.

Invloed
Wethouder Van Beek zag het probleem niet zo. ‘Er zijn verschillende keuzes die nog gemaakt moeten worden met betrekking tot materiaalgebruik bijvoorbeeld. Daar hebben nu nog geen exacte bedragen van en het hangt natuurlijk ook van de aanbesteding af. Naarmate we verder in het proces komen, worden ook de cijfers steeds duidelijker. Maar natuurlijk houden wij u steeds op de hoogte van de vorderingen van dit project en de ontwikkeling van de kosten. Bovendien wordt ieder jaar geld opgenomen in de begroting voor dit verkeersplan. Daar kunt u invloed op uitoefenen want u heeft de bevoegdheid om de begroting goed of af te keuren.’

Geen bouwput
Behalve het Democratisch Podium waren alle partijen gerustgesteld door de beloftes van de wethouder. ’s Gravenmoer kan zich dus op gaan maken voor een grootschalige make-over. Dat gaat gebeuren in goed overleg met een werkgroep van bewoners en belanghebbenden die nog samengesteld moet worden. ‘En dat is al ‘a hell of a job’, zo voorspelde wethouder Van Beek, ‘want er zijn natuurlijk vel tegenstrijdige belangen’. De wethouder benadrukte ook nog eens dat het niet de bedoeling is dat ’s Gravenmoer jarenlang een bouwput gaat worden. ‘Dat kunnen we niet maken, niet voor de bewoners, maar ook niet voor de bedrijven die aan die wegen gevestigd zijn’.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen