CoverUp! naar de halve finale “Clash of the Coverbands”

Foto: Shlasley Photography

CoverUp! doet dit jaar mee aan de Clash of the Coverbands – Benelux-edition en heeft inmiddels de halve finale in deze bandcompetitie gehaald. Onlangs hebben ze tijdens de Regiofinale in 013 Tilburg overtuigend de publieksprijs gewonnen. De “clash” is al vele jaren de grootste bandcompetitie van Nederland, België en Luxemburg en dé zoektocht naar de beste en populairste coverband.

Zondag 22 oktober a.s. staat de regionale band CoverUp! uit de Langstraat als winnaar van de Regiofinale Zuid-Nederland op het podium van “De Vorstin” in Hilversum, samen met andere regionale winnaars. De bands mogen hun sterk ontwikkelde talenten laten zien en ten gehore brengen op dit prachtige podium. Alle bands zullen zichzelf weer proberen te overstijgen en zorgen voor verrassende en dynamische live performances op het hoogste niveau. Hier strijden ze om een felbegeerde finaleplaats in poptempel Paradiso in Amsterdam, om ‘The Clash of the Cover Bands Awards 2017/2018’. De 1st BENELUX Semi-Final is op zaterdag 21 oktober a.s. ook in Podium de Vorstin.

De 15 bands die nu in de halve finale staan, zijn overgebleven uit een eerste voorronde met ruim 150 coverbands en hebben het hele jaar in de regionale voorrondes en finalerondes toegewerkt naar dit moment om als coverband te mogen schitteren in de BENELUX Semi-Finals. Tijdens dit optreden zullen ze worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, programmeurs, vakdocenten en vakmedia. Daarnaast bepaalt ook het publiek welke coverbands uiteindelijk doorgaan naar de Grand Finale in PARADISO Amsterdam. De loting voor zondag 22 oktober heeft het volgende programma opgeleverd. In willekeurige volgorde:

• De Klittenband: Allround coverband uit Delft (Regio West Nederland)
• JakeDogs: Southern Rock coverband uit ’t Bildt (Regio Noord Nederland)
• Trickplay: Allround coverband uit Amsterdam (Regio Noord Nederland)
• CoverUp!: Allround coverband uit Dongen (Regio Zuid Nederland)
• Matt Thursday: Funk, Blues, Fusion coverband uit Deventer (Regio Oost Nederland)
• Steve Earle & The Dukes tribute uit Nijmegen (Regio Oost Nederland)
• Transfuse: Rock coverband uit Enschede (Regio Oost Nederland)

De acht bands die in de BENELUX Semi-Finals als winnaars naar voren komen, wacht op zondag 7 januari 2018 een zinderende BENELUX Grand Finale in dè poptempel van Nederland: PARADISO Amsterdam. Hier beslist opnieuw de vakjury welke band de ‘The Clash of the Cover Bands Award 2017/2018’ ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2017/2018′. De twee winnaars worden beloond met o.a. een live single met videoclip en meerdere optredens. Ook worden in de BENELUX Grand Finale de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist, Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist.

CoverUp! is dit jaar ook doorgedrongen tot de halve finale. De band is van oorsprong een band uit Dongen. Inmiddels is deze 10-koppige band uitgegroeid tot een band met regionale inbreng. Zo komt zanger Stefan van Eijk uit Waalwijk, en zangeres Joyce van Riel uit Rijen. Toetsenist Mark van Gils komt uit Geertruidenberg, saxofonist Hanneke de Wijs uit Made en gitarist Vincent Timmermans uit Gilze. Bassist Bram Schoormans, het blazerstrio Roy Hoevenaars, Tim Hoevenaars, Tim de Smit en drummer Joris Jansen komen alle vijf uit Dongen. Op zondag 22 oktober gaan de deuren van “De Vorstin” in Hilversum om 14.00 uur open en begint het programma om 14.30 uur. De uitslag is dan om 20.00 uur. Meer informatie is ook te vinden via www.coverupdongen.nl en www.theclashofthecoverbands.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen