Wordt deze maandag de warmste 16 oktober ooit gemeten?

Foto: CC0/Public Domain

Volgens de weerbureaus is er een goede kans dat deze zestiende oktober de boeken in mag als warmste 16 oktober sinds in 1901 werd begonnen met temperatuurmetingen.

Het is ronduit bijzonder te noemen dat we zo laat in oktober nog kunnen genieten van prachtig nazomerweer met zomerse temperaturen. Maandag kan het in Brabant en Limburg zelfs 26 graden worden.

In De Bilt, in het midden van het land, komt het kwik waarschijnlijk uit op zo´n 24 graden. Het lijkt daarmee de warmste 16 oktober te worden sinds het begin van de metingen in 1901, melden de weerbureaus.

Alleen in 1921 en 1937 kwam de temperatuur in de tweede helft van oktober boven de 25 graden uit, in beide gevallen werd die volgens Weeronline gemeten in Maastricht. Volgens Weeronline.nl kunnen de Oktoberfeestgangers in elk geval tot en met woensdag rekenen op goed weer. Dinsdag en woensdag wordt het weliswaar geen 26 graden, maar met 20 à 21 graden is het nog altijd uitstekend feestweer. Vanaf donderdag is er kans op regen en gaan de temperaturen omlaag naar 14 tot 15 graden. Dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen