Het is weer kerst bij AVRI (foto en film)

Buiten lijkt het wel zomer, maar als je bij AVRI binnen stapt, maakt je zomergevoel al snel plaats voor een andere realiteit: De kerst komt eraan…  Afgelopen zaterdag opende de kerstshow 2017 in het Bloem- en Tuincentrum waar kosten noch moeite gespaard zijn om de bezoekers mee te nemen in de bijpassende sferen. compleet met ijsberen, rijk versierde bomen en als paradepaardje een replica van de bekende Aquanura watershow van de Efteling.

Bart Damen (50) is al vele jaren de verantwoordelijke man voor de opbouw en het ontwerp van de kerstshow. “Ik ben nu vijftien jaar bij AVRI en in de beginjaren was het nog een heel eenvoudige kerstshow. Tegenwoordig ben ik er eigenlijk het hele jaar mee bezig. We zijn in juni begonnen met de opbouw van deze kerstshow maar de voorbereiding start al in januari als we de beurzen in Duitsland bezoeken om de spullen voor het komende jaar in te kopen. Het assortiment is enorm, er liggen hier nu echt duizenden verschillende kerstartikelen.”

Een groot aantal personeelsleden wordt bij het enorme karwei betrokken. “We beginnen in de zomer met een klein clubje maar de laatste weken zijn er permanent minimaal 15 mensen aan het werk om ervoor te zorgen dat de show op tijd klaar is” aldus Bart. Afgelopen zaterdag werd de kerstshow ingeluid met een vriendenavond waarvoor in de weken ervoor 2 maal 750 kaarten waren uitgegeven. Die waren echt in mum van tijd weg, maar tot de kerst zijn we dagelijks geopend, ook op zondagen, dus niemand hoeft onze kerstshow te missen. “In de loop der jaren is de AVRI kerstshow uitgegroeid tot een publiekstrekker van formaat. Vanuit het hele land komen er busladingen vol mensen die dit met eigen ogen willen zien.

Bekijk hier een voorproefje van de AVRI kerstshow 2017

In één van de komende weken zal een jury onaangekondigd een bezoekje komen brengen aan AVRI’s kerstshow. In 2015 won AVRI al eens de titel ‘Beste Kerstshow van Nederland’ georganiseerd door vakorganisatie Tuinbranche Nederland. “We hopen ook deze keer weer hoge ogen te gooien” zegt Bart, die ons trots het meesterstuk van deze kerstshow laat zien, een kleinere versie van de indrukwekkende Aquanura watershow van de Efteling. “Een idee wat in de uitwerking echt wat hoofdbrekens heeft gekost” vertelt Bart Damen, terwijl op de achtergrond een elektricien naarstig bezig is om op zijn laptop de laatste hand te leggen aan het programmeren van de fonteinen. “Die is echt al weken bezig om ervoor te zorgen dat het allemaal perfect functioneert, echt een monnikenwerk. Maar het gevoel wat je hebt als  het eenmaal draait is onbeschrijflijk.”

AVRI’s kerstshow is dagelijks geopend, ook op alle zondagen.

Een sfeerreportage vind je in de fotoserie bovenaan dit artikel.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen