Vandaag in de brievenbus: de Onderwijskrant

Foto: CC0/Public Domain

In de gemeente Dongen zijn er maar liefst 11 basisscholen en één school voor voortgezet onderwijs. Dit laatste is uniek. Een voortgezet onderwijs school van deze omvang én kwaliteit in het dorp. Hiermee is, in combinatie met de kinderopvang, een doorgaande leerlijn van 0 tot 18 jaar gewaarborgd.

Maar het is al lang geleden dat er een nieuwe school gebouwd is. Het oudste schoolgebouw is al bijna 90 jaar oud en het jongste gebouw is ook alweer 32 jaar oud. Na jaren van uit- en aanbouwen, plaatsen van lokalen in tijdelijke units en als tegenhanger in andere wijken juist weer veel leegstaande lokalen door de krimp in het aantal leerlingen, was het voor de gemeente tijd om de balans op te maken.

Samen met schoolbesturen, directies werd een plan gemaakt. Een plan van aanpak onderwijshuisvesting 2018. Met de Onderwijskrant, een speciale uitgave van de Informatiekrant, informeert de gemeente Dongen  je over de plannen op het gebied van deze onderwijshuisvesting én over andere ontwikkelingen op onderwijsgebied in de gemeente Dongen.

De Onderwijskrant verschijnt vandaag huis-aan-huis en is ook online te bekijken

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen