Stichting Dongense Jeugdraad wint € 1.000 met inzamelactie Wecycle

Foto:

Dankzij de inwoners van onze gemeente is Dongen dit jaar weer in de prijzen gevallen bij de inzamelactie Wecycle. Dit keer is heeft de gemeente besloten de prijs te schenken aan Stichting Dongense Jeugdraad. Wethouder Ad van Beek overhandigde zaterdag op milieustraat De Coolhof een sponsorcheque ter waarde van € 1.000,- aan Tjietse Broerders en Karlijn Agterberg van de Dongense Jeugdraad.

Wecycle actie
De sponsorcheque heeft de Stichting Dongense Jeugdraad te danken aan alle inwoners die de afgelopen maanden hun elektrische apparaten hebben ingeleverd bij de milieustraat. En dat waren er veel! Voor het ingeleverde afval kon je punten sparen. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het lokale goede doel. Gemeente Dongen is in deze top 25 als 2e geëindigd.

”Fantastisch!”
Tjietse Broeders, Stichting Dongense Jeugdraad: ”We hebben de afgelopen maanden de website van Wecycle nauwlettend in de gaten gehouden, want we zagen dat het goed ging met Dongen. Nu de actie is afgerond en Dongen 2e is geworden, kunnen we eindelijk hardop juichen. Wat een geweldig nieuws en wat een fantastisch bedrag dat we mogen ontvangen! Hier kunnen we heel veel kinderen blij mee maken tijdens de Zomerspelen. Namens het bestuur, alle 250 vrijwilligers, maar vooral de 1319 deelnemende zomerspelenkinderen, willen wij jullie ontzettend hartelijk bedanken voor jullie bijdrage, enthousiasme en inzet!”

Stichting Dongense Jeugdraad kreeg niet alleen een cadeau, maar gaf er ook één aan de gemeente Dongen: een mooie, fel gele, Dongense Jeugdraad sticker voor op een container op de milieustraat. Bedankt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen