Nieuwe nul-op-de-meterwoningen in De Beljaart

Foto:

Dura Vermeer gaat in opdracht van wooncorporatie Casade in nieuwbouwwijk De Beljaart in Dongen 42 nul-op-de-meter sociale huurwoningen bouwen. Vandaag tekenden waarnemend wethouder Driek van Griensven en Roel van Gurp (directeur Casade) de overeenkomst voor de verkoop van ruim 6.000 m² benodigde bouwgrond. De woningen worden in Fase 3 van De Beljaart gebouwd, gelegen aan de Bolsterturf, Stoeken en Ribbe.

Een nul-op-de-meterwoning (NOM-woning) wekt zelf energie op met een individuele warmtepomp. Daarmee kan de woning in de zomer ook gekoeld worden. Ook liggen er zonnepanelen op het dak. De buitenkant van de woning is zodanig geïsoleerd dat er geen warmte verloren gaat. De hoeveelheid opgewekte energie is voldoende voor een huishouden van 2 tot 4 personen in een gemiddeld jaar.

Voor wie?
De NOM-woningen in De Beljaart worden gebouwd voor huurders van Casade. “We informeren hen uitgebreid over het gebruik en het onderhoud van dit type woningen. Want het nul-op-de-meter concept slaagt pas écht als bewoners goed weten hoe ze om moeten gaan met hun woning. Ze hebben zelf een grote invloed op hun energieverbruik”, aldus Roel van Gurp van Casade.

Planning
De bouw begint eind februari 2018 en de woningen worden in het laatste kwartaal van 2018 opgeleverd. Zodra de woningen te huur worden aangeboden, maakt Casade dat bekend op de website www.casade.nl. Vooraf inschrijven is niet mogelijk.

Doelstelling Dongen
In de gemeente Dongen staan al 37 NOM-woningen. In het wijkje Binnenhoven zijn dit jaar 23 NOM-woningen opgeleverd. Daarnaast zijn dit jaar aan het Turfschip in Fase 3 van De Beljaart 14 NOM-woningen gerealiseerd. Deze woningen zijn door ontwikkelaar Van de Ven gebouwd.

Wethouder Driek van Griensven: “Het is mooi dat we in samenwerking met Casade en Dura Vermeer het aantal NOM-woningen in Dongen nu verder kunnen uitbreiden naar de sociale huursector. Daardoor worden de woonlasten ook voor deze huurders lager. Het past in ons streven om uiteindelijk 25% van de woningen in ons woningbouwprogramma energieneutraal te maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen