Keurslagerij van Strien weer in de prijzen bij Lekkerste Bal Gehakt 2017

Foto:

Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer heeft de tweede prijs gewonnen in de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt van 2017. De titel Lekkerste Bal Gehakt van Brabant blijft wel in ’s Gravenmoer. De uitslag van deze vakwedstrijd, die georganiseerd is door de Koninklijke Nederlandse Slagers, werd bekend gemaakt tijdens  een feestelijke prijsuitreiking de Noordelijke Slagers Manifestatie in Zwolle.  De Lekkerste Bal Gehakt 2017 is gewonnen door Keurslager Horst uit Epe.

Slager Marco Jurriëns ontving deze eerste prijs uit handen van juryvoorzitter, chef-kok en tv-presentator Pierre Wind (foto boven links)en Tom Egbers, slagerszoon, sportpresentator en presentator van de NSM (foto boven rechts).  De tweede prijs was dus voor Marco van Strien en de derde prijs ging naar Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel.

De keuring
Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop zijn alle gehaktballen gekeurd. De jury, bestaande uit Gertjan Verzijl (docent SVO vakopleiding food), Edwin Wapenaar (Slagerij Wapenaar uit Vlaardingen en winnaar van 2016) en juryvoorzitter Pierre Wind, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere gehaktbal mee waaronder uiteraard smaak, geur, kleur, samenstelling en bewerking.

Overige finalisten
De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:
· Gildeslager Zumbrink uit Cothen
· Keurslagerij Bergerslag uit Staphorst
· Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank
· Keurslagerij Theo Barten uit Den Haag
· Keurslagerij Willy Beerens uit Liempde
· Landslagerij Kemkes & Zn. uit Vleuten
· Slagerij Haak uit Rotterdam

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spareribs Trophy en de Grote Grillworsttest. Keurslagerij Marco van Strien won al eens eerder bij de strijd om de Lekkerste Gahaktbal van Nederland. Ook legde van Strien al eerder beslag op de Spare Ribs Trophy

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers
Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.  De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen