Mooie nazomer op komst

Foto:

Komend weekeinde en de dagen daarna wordt er heerlijk nazomerweer verwacht met temperaturen rond de twintig graden.

Vanavond en vannacht komen vrij veel wolkenvelden voor. Vooral in het westen en noorden kan er soms een beetje regen vallen. Koud wordt het niet. De minima variëren van 8 graden in Limburg tot 13 in de kustgebieden.

Morgen wordt het met 18 graden op de Wadden tot 20 in het zuiden beduidend warmer dan vandaag. In het zuiden is er veel ruimte voor de zon. In het noorden start de dag bewolkt, maar breekt de zon ook steeds beter door. De wind is matig en waait uit het zuiden.

Vrijdag is er weer iets meer bewolking dan donderdag. Mogelijk valt in het (zuid)westen een klein beetje regen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt circa 18 graden en er is in het algemeen weinig wind.

Het weekend verloopt droog en zonnig. Zaterdag wordt het 17 graden op de Wadden tot 20 in Limburg. Doordat het nauwelijks waait voelt het heerlijk aan buiten. Zondag wordt het nog iets warmer met 18-19 graden in het noorden en 20-22 graden in het midden en zuiden van het land. De wind is dan zwak of matig en waait uit het zuidoosten tot oosten.

Volgende week houden we nog een aantal dagen prima weer. Het blijft overwegend droog met een mix van wolken en zon. De middagtemperatuur blijft uitkomen rond of net onder de 20 graden. Pas vanaf donderdag neemt de kans op neerslag significant toe.

Bron: weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen