Cammeleur op 1 mei 2018 open

Foto:

De nieuwe Cammeleur kan op 1 mei 2018 in gebruik worden genomen. Later volgt dan nog een feestelijke opening, maar daar is de datum nog niet van bekend. Het gebouw zelf wordt op 22 maart al opgeleverd, maar dan moet er eerst nog even proefgedraaid worden, voordat het daadwerkelijk in gebruik genomen kan worden. Wethouder Piet Panis deelde dit de gemeenteraad mee tijdens de bespreking van de voortgang van de bouw.

Zorgen om meerwerk
Die nieuwbouw verloopt overigens naar wens en vordert gestaag. Wel is er enige bezorgdheid over de kosten voor ‘meerwerk’. Aannemer en gemeente verschillen van mening over de vraag wat nu wel en niet onder ‘meerwerk’ valt. De gemeente vindt dat ze daarover duidelijke afspraken gemaakt heeft met de aannemer en dringt dan ook aan op nakomen hiervan.

CDA-raadslid Mustafa Kilincarslan was er toch niet helemaal gerust op. ‘Als er in dit stadium al discussie is over het meerwerk, dan maak ik me toch wel zorgen. Blijf er alsjeblieft bovenop zitten’, zo adviseerde hij de wethouder. Het raadslid was ook benieuwd naar de stand van zaken met de Muziekschool.’Is die nu wel of niet verkocht?’ zo wilde hij weten. Met de opbrengst van de Muziekschool wordt de Cammeleur voor een deel gefinancierd.

‘De Muziekschool is nog niet definitief verkocht, maar we zijn wel in de afrondende fase. Ook zijn we bezig met de verkoop van ’t Schouw’, zo voegde wethouder Piet Panis er maar meteen aan toe. ‘Daarover vinden gesprekken plaats in een prima sfeer’. Ook de opbrengst van ‘t Schouw is bedoeld om de nieuwbouw te financieren.

Buitenruimte en podium
Panis kon ook nog meedelen dat de inrichting van de buitenruimte, inclusief het buitenpodium, nog voor de opening aangepakt wordt. ‘Eind deze maand komt het inrichtingsplan voor de buitenruimte naar het College . Het is de bedoeling dat dat dan in maart/april uitgevoerd wordt, zodat het voor de opening op 1 mei klaar is’, aldus de wethouder.
De partners van de Cammeleur (bibliotheek, Donckhuys, ContourdeTwern en Kunstpodium) krijgen een belangrijke rol in de programmering van het buitenpodium.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen