Internationale BBQ wedstrijd groot succes

Foto:

Op 9 en 10 september 2017 werd voor de derde keer een internationale BBQ wedstrijd georganiseerd door boerderijvlees De Vaartse Hoeve in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje. Het was opnieuw een echt spektakel, waarbij het mogelijk was om te kijken, ruiken en proeven van barbecueën op topniveau.

Tijdens het toernooi op zaterdag- en zondagmiddag zijn er nog allerlei andere activiteiten. Er was een markt, de mogelijkheid om met dieren (biggen, kalfjes en paarden) kennis te maken, een minitractorbaan, een groot springkussen, spuiten bij de jeugdbrandweer, skippyballen in de vorm van dieren, handboogsport enz. Zowel de kinderen als de volwassenen hebben zich op deze twee dagen uitstekend kunnen vermaken. Het gaat uit eindelijk om het barbecueën. Er waren dit jaar liefst drie wedstrijden: Whole hog (heel varken), de Vaartse Hoeve bokaal en de wedstrijd onder auspiciën van de KCBS.

Europees Kampioenschap Whole Hog
Op zaterdag was de laatste wedstrijd Whole Hog (heel varken). De beoordeling bestaat uit twee onderdelen: de presentatie en de smaak. Het was enorm spannend want voor deze wedstrijd stonden de teams Turnike Smokers (Lunteren) en de Reizende Mannen (Deurne) beiden aan kop. De wedstrijd in Dongen-Vaart moest dus de beslissing brengen. De wedstrijd werd gewonnen door de Turnpike Smokers met 368 punten. BBQ-team de Reizende Mannen behaalden 359 punten. Hiermee was de Europees Kampioen bekend: Turnpike Smokers. Het Dongense team Smokin’ Suckers behaalde een fraaie derde plaats met 356 punten. Zij lieten zich in de presentatie inspireren door Cuba. Door deze goede prestatie eindigden zij in het Europees Kampioenschap op een fraaie vijfde plaats.

Vaartse Hoeve bokaal: The Dutch Barbecue Crew
Er was ook dit jaar weer de publieksprijs om de Vaartse Hoeve bokaal. Er deden dit jaar tien teams aan mee. Wie alles geproefd heeft kon ervaren dat er erg veel verschillende bereidingswijzen waren. Bovendien was het erg lekker. Evenals vorig jaar ging de prijs overtuigend naar The Dutch Barbecue Crew. Het Dongense team The Smokin’ Suckers (foto boven)eindigde op een prachtige tweede plaats. Ze deelde deze plaats met Dutchef uit Heiloo.

Southern Dutch BBQ wint KCBS wedstrijd
Voor de derde keer werd er in Dongen-Vaart een wedstrijd georganiseerd in de competitie van de KCBS. Om een wedstrijd goed te laten verlopen zijn uiteraard spelregels nodig. De wedstrijd werd dan ook gehouden onder het reglement van de KCBS of voluit de Kansas City Barbecue Society. De gerechten liggen bij een KCBS wedstrijd vast: kip, ribben, pork en brisket. De resultaten werden door een liefst 38 koppige jury steeds op dezelfde manier (blind) gejureerd. Er deden liefst 38 teams aan mee. De overall barbecuewedstrijd werd gewonnen door team Southern Dutch BBQ. Zij namen de titel over van team IQ, die nu tweede werd. Op de derde plaats eindigde team Smoke and Fire. Het Dongense team Vlees van Vandaag eindigde op de 24e plaats. Team the Smokin’ Suckers eveneens uit Dongen eindigde op een prachtige negentiende plaats.

Het onderdeel Brisket werd gewonnen door Southern Dutch BBQ. Het onderdeel pork werd gewonnen door team IQ. Bij ribben door team Miss Piggy’s BBQ uit Groot-Brittannië en bij kip door Sea Side Smokers. Voorts was er een speciaal onderdeel Chief’s Choice, waarbij door de teams prachtige gerechten werden bereid. Dit onderdeel werd gewonnen door Mates & Plates uit België. Het evenement werd druk bezocht. De band Impact en het lekkere weer zorgden mede voor een prima sfeer.

Reacties