Muziekweekend Drumfanfare Beatrix

Foto:

Vorig jaar heeft Drumfanfare Beatrix ervoor gekozen om het jaarlijkse muziekfestival niet door te laten gaan. Er is destijds gekozen om met de leden en aanhang de streetparade in Delft te lopen en daarna gezamenlijk de bekende taptoe te bezoeken. Dit is de leden zeer goed bevallen, mede door de vele bezoekers (ruim 10.000) tijdens deze streetparade.
De diverse streetshows die door de Drumfanfare daar werden uitgevoerd viel zeker in de smaak bij het publiek en dit werd gewaardeerd met veel applaus!

Dit jaar had het bestuur van Drumfanfare Beatrix weer een nieuwe uitdaging om haar muziekweekend invulling te geven! Zeker ook omdat dit jaar de vriendenvereniging Fanfarenzug Prinz Regent uit Büren (Duitsland) weer op bezoek komt. Na veel zoek en speurwerk is het gelukt om een mooie invulling te geven aan het bekende muziekweekend.

De vriendschap wordt ook dat weekend weer benadrukt door gezamenlijk muziek maken! We beginnen zaterdagmiddag 9 september met een rondwandeling door Dongen en zullen dan traditiegetrouw stoppen bij de Volkaert en het looiersplein. Hier zullen beide verenigingen dan een aantal muziekstukken ten gehore brengen.

Zaterdagavond is er een feestavond, hier zullen de leden van Beatrix en Prinz Regent weer een gezellige avond van gaan maken door verschillende herinneringen op te halen en te feesten. Tijdens deze avond zal er ook een optreden verzorgd worden door de ‘’KV AOW band’’. Dit bandje bestaande uit een aantal leden van Drumfanfare Beatrix en andere muzikanten zal dan een aantal nummers spelen. Het belooft een hele leuke avond te worden, iedereen is welkom en de toegang is gratis!! Leg dit dus vast in uw agenda en kom gezellig mee feesten!

Zondag 10 september zal er ook dit jaar dus geen muziekfestival plaatsvinden in Dongen maar gaat Drumfanfare Beatrix samen met Fanfarenzug Prinz Regent een optreden verzorgen tijdens het bloemencorso in Loenhout (België). Dit is het grootste corso van België en kan zich met de 30 praalwagens goed meten met het wereldberoemde corso in Zundert.

De beide drumfanfares zullen die dag de 15.000-20.000 bezoekers van dit corso hun gezamenlijke nummers laten horen en ook zal Drumfanfare Beatrix met de diverse streetshow elementen het publiek weer gaan vermaken. Na het optreden vertrekken we richting Dongen om daar gezamenlijk het weekend af te sluiten en afscheid te nemen van Fanfarenzug Prinz Regent. Al met al staat er dus een mooi muziekweekend gepland.

Lijkt het jou ook leuk om deel uit te maken van Drumfanfare Beatrix en het publiek te vermaken met mooie streetshows? Versterking kunnen we in alle linies goed gebruiken, van snare tot sousafoon! Wellicht zit u als muzikant ook te wachten op een nieuwe uitdaging en kunnen we deze met elkaar aan gaan. Interesse? Meld je dan bij een van ons of kom gerust langs op een van onze repetities op woensdagavond bij Zalencentrum de Viersprong.

Volg de ontwikkelingen en informatie over het weekend op onze Facebook pagina www.facebook.com/DrumfanfareBeatrixDongen of via de website www.drumfanfare-beatrix.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen