Stormvogels ontvangen 11.000 euro dankzij helden Stelvio challenge

Foto: Piet Eelants/dongenhomespot

Onlangs volbrachten Ton Okkerman, Joost Gremmen, Mischa Kramer en Marcel Lammers onder de naam ‘Team Stormvogels’ de Stelvio Challenge. Vandaag werd het opgehaalde sponsorbedrag van deze drie helden overhandigd aan Colinda Blous voorzitter van Scouting De stormvogels. Onder luid applaus van enkele Stormvogels en aanwezige ouders kreeg zij vanuit de foundation het prachtige bedrag van € 11.000 aangeboden.

Het doel van de Stichting Pim, initiator van deze Stelvio Challenge is om een ludieke manier geld in te zamelen voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Bianca Haarbosch, penningmeester van scouting de Stormvogels kwam bij toeval in contact met deze stichting en maakte dat wereldkundig bij onder andere TC De Kleppers, waarvan Ton Okkerman penningmeester is. Het geheel kwam aan het rollen met als resultaat dat er flink werd getraind om goed voorbereid te zijn op de beklimming van de Stelviopas. De route naar deze pas is 23 km lang naar boven met een hellingspercentage van wel van 7,1%.

Dankzij vele sponsoren en genoemde helden mocht Scouting de Stormvogels vanmiddag dus het prachtige bedrag van maar liefst 11.000 euro ontvangen. Hierdoor is Scouting de Stormvogels  in staat spullen te kopen voor hun kampeeractiviteiten. “Maar zelfs meer dan dat” aldus een trotse voorzitter Colinda Blous die duidelijk verrast was door het volgens haar ‘ongelooflijke’ bedrag.

De Stelvio challenge was dit jaar onderdeel van de activiteiten van de Pim Foundation . Deze organisatie is in 2008 opgericht door Hans van Gorp en Ton van der Veer, beide wielrenners en ondernemers. Ton van der Veer is, samen met zijn vrouw Linda, initiatiefnemer en oprichter van de zorgwoning voor meervoudig gehandicapte kinderen Stichting Pim. Samen met Pieter Riley en Gert Vos vormt Ton het hedendaagse bestuur van de Pim Foundation. Zij waren deze woensdag in Dongen bij het honk van de Stormvogels.

Met dank aan: Piet Eelants/dongenhomespot

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen