Jennemie de Beer kandidaat voor Yarden ‘afscheidsprijs’

Foto:

De Dongense Jennemie de Beer heeft een bijzonder bedrijf. Jennemie maakt herinneringskunst. Met het door haar bedachte ‘mijn herinneringsboek’ kwam Jennemie onder de aandacht  bij Yarden en dingt ze mee naar de ‘afscheidsprijs’ van deze uitvaartverzekeraar, één van de grootste van Nederland. Daarvoor heeft ze echter wel stemmen nodig. Stemmen op Jennemie kan via https://www.afscheidsprijs.nl/herinneringsboek/ Stem nu!

Jennemie vertelt: ” Heel ons leven hebben we te maken met allerlei herinneringen, de meeste zitten in ons hart in een kastje met verschillende deurtjes. Sommige deurtjes blijven dicht en soms maken we een deurtje open om een herinnering weer te bekijken of te beleven. Speciale tastbare herinneringen krijgen een mooi plaatsje in ons huis, andere verdwijnen in een doos of op zolder.”

“Op een gegeven moment is er een aanleiding om met de tastbare herinneringen “iets” te doen. We willen of we moeten opruimen of we willen onze kinderen hun eigen spullen meegeven. Of de herinneringen aan een dierbare vorm geven. Misschien wil je wel heel bewust loslaten. Door een Uniek en persoonlijk Herinneringsstuk te (laten) maken kun je verschillende momenten weer beleven en sommige samenvoegen in een mooi werkstuk. Het werken met herinneringen heeft mij geïnspireerd tot het Herinneringsboek, waarmee ik nu kans maak op deze bijzondere prijs.”

Herinneringsboek
Wat doe je met de kleding! als je dierbare overleden is en je wilt opruimen.
Wat doe je met de kleding! als je kinderen eruit gegroeid zijn/die doos met baby kleertjes.
Wat doe je met de kleding! als je zelf wilt opruimen omdat je weet dat je leven eindigt.
Wat doe je met de kleding! die je al jaren bewaard hebt, omdat je er geen afstand van kunt doen.
Wat doe je met de kleding! Bij het einde van een levensfase.
Wat doe je met die lieve briefjes en mooie teksten van jezelf of je dierbare.

“Voor mij aanleiding om een boek te ontwerpen een boek gemaakt van kleding of van persoonlijke briefjes. Een boek met ruimte voor persoonlijke bezittingen zoals een horloge, ring, ketting, telefoon enz. Ik had het helemaal in mijn hoofd wat het moest worden. Eerst heb ik een boekbind-cursus gevolgd om de techniek te leren, daarna de lijmen uitgeprobeerd met als resultaat een persoonlijk document.” aldus Jennemie

Innovatieve

“Ik denk dat we er niet ver van af zijn dat mensen zelf willen beslissen wat er met hun persoonlijke spullen gebeurt als ze er niet meer zijn” vervolgt ze. ” Ik denk dat men het fijn vindt hun nabestaanden niet op te zadelen met allerlei roerende zaken. Zelf beslissen over je bezit en er zelf een mooie herinnering van “laten” maken. Het is vernieuwend; Het bied de gelegenheid letterlijk ruimte te maken door op te ruimen. En figuurlijk door een periode of levensfase af te sluiten door beslissingen te nemen ten aanzien van persoonlijke bezittingen. Het is helend in de vorm van verwerking en beleving van afscheid en rouw. Het verlies krijgt een plek.”

Maatschappelijk belang
“Soms blokkeren mensen in hun sociale leven of op hun werk door de bagage die ze te dragen hebben. Als je door het opruimen van kleding en/of persoonlijke bezittingen van jezelf of je dierbare weer ruimte kunt voelen en ervaren dan werkt dat door in je sociale leven en op je werk. Je voelt je als het ware wat lichter en hebt weer energie.” Nederland is niet zo’n heel groot land. ik denk dat ik heel veel mensen blij kan maken met een Persoonlijk Herinneringsboek.
Als ik de prijs win wil ik deze besteden aan  de wens om mij te laten coachen door Daan Westerink. Om mijn klanten nog beter te kunnen ondersteunen in hun proces van loslaten en beleven van hun verlies.Dus daar gaat zeker een gedeelte naar toe.”

Stem nu op Jennemie de Beer voor de Afscheidsprijs
De Yarden Afscheidsprijs heeft naast de juryprijs ook een publieksprijs. Breng hiervoor nu uw stem uit. U kunt stemmen tot en met donderdag 31 augustus 2017, 17.00 uur. Op maandag 14 augustus a.s. worden de aantallen stemmen op de inzendingen niet meer getoond om de spanning erin te houden.

Geef uw juiste e-mailadres op om uw stem definitief te maken en klik op ‘geef je stem’. U krijgt een e-mail met een link. Zodra u deze link aanklikt, is uw stem definitief. Het kan zijn dat de bevestigingse-mail in uw spambox terecht is gekomen of dat uw beveiligingsinstellingen dusdanig veilig zijn ingesteld dat uw provider het e-mailbericht als spam ziet. In het laatste geval adviseren wij u de beveiligingsinstellingen aan te passen.

Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het uitbrengen van uw stem voor de Afscheidsprijs en niet voor andere doeleinden.

Stemmen kan hier: https://www.afscheidsprijs.nl/herinneringsboek/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen